BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTESK'ten tasarruf fırsatı vurgusu----

TESK'ten tasarruf fırsatı vurgusu

TESK'ten tasarruf fırsatı vurgusu
14 Ekim 2018 - 10:54 www.finansgundem.com

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Kamu ve özel sektörün tasarruf oranlarının artırılmasını önemli buluyorum'' açıklamasını yaptı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yazılı açıklamasında, lüks ve ithal ürünlere olan talebin azaltılması gerektiğini bildirdi.

Ekonomide konjonktürel bozulmalara karşı yapılan müdahalelerin mutlaka bir yan etkisinin olacağına dikkati çeken Palandöken, "Bakmamız gereken nokta, yapılan müdahale ile elde edilen sonucun ekonomiyi bu müdahalenin yan etkilerinden daha olumlu bir noktaya taşıyıp taşımadığıdır. Kamu ve özel sektörün tasarruf oranlarının artırılmasını orta ve uzun vadede sürdürülebilir bir büyümeyi yakalamak için çok önemli buluyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, orta ve uzun vadeli büyümede tasarrufun etkisinin yüksek olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Yeterince tasarruf oranına sahip bir ülke olsaydık maliyet enflasyonundan kaynaklanan fiyat artışları bizi bugün olduğu kadar etkilemeyebilirdi. Bu nedenle, yaşadığımız ekonomik sıkıntıyı tasarruf oranlarımızı yükseltebilmek için bir fırsat olarak görüyorum. Ancak yüksek kurlardan ithal ve lüks ürünlere olan talebimiz hiç azalmadan devam ederse bunun yangına körükle gitmekten bir farkı kalmaz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Birol14 Ekim 2018 13:05

    Ülkedeki herşeyi doları bahane ederek üç katı fiyatına çıkartırsınız ki bunu başarıyla yaptılar Türkiye'de ne ithalat biter ne cari açık biter. Herşeye zam zam zam vergi vergi vergi. İş verenler para vermiyor ama herşeye bol bol zam yapılıyor. Ahirette altından kalkması mümkün olmayan bir zulme imza atılıyor.