BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTESK'ten "kara liste sorunu giderilsin" çağrısı----

TESK'ten "kara liste sorunu giderilsin" çağrısı

TESK'ten kara liste sorunu giderilsin çağrısı
18 Şubat 2019 - 11:06 www.finansgundem.com

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "kara liste" sorunu yüzünden esnaf ve sanatkarın kredi kullanamadığını belirterek, "Etkin bir sicil affı getirilmeli. Krediyi alabilme imkanı bankaların inisiyatifine bırakılmamalı." ifadesini kullandı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf kredilerinde faiz oranlarının yüzde 47'den yüzde 4-5 seviyelerine kadar düşürülerek, limitlerin artırıldığını kaydetti.

Son 15 yılda esnafa 100 milyar lira kredi sağlandığına işaret eden Palandöken, bu yıl kullandırılacak miktarının da 22 milyar lira olarak belirlendiğini hatırlattı.

Kredi faizlerinin düşürülerek, tutarın artırılmasının esnafa çok önemli faydalar sağladığına dikkati çeken Palandöken, "Dükkanını yenilemesi, geliştirmesi, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için daha düşük faizli, can suyu niteliğinde kredi imkanları da sağlanmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, esnaf ve sanatkara sunulan kredi imkanlarının fazlalılığına karşın "kara liste" probleminin çözülmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Kara liste sorunu yüzünden esnaf ve sanatkarımız kredi kullanamıyor. Etkin bir sicil affı getirilmeli, Esnaf ve sanatkarın krediyi alabilme imkanı bankaların inisiyatifine bırakılmamalı. Sicil affı var fakat tam olarak uygulanmıyor. Bu sorun çözülmedikçe sağlanan kredi imkanları esnafa ulaşmıyor."

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)