BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTESK'ten 'esnaf için konut kampanyası' çağrısı----

TESK'ten 'esnaf için konut kampanyası' çağrısı

TESK'ten 'esnaf için konut kampanyası' çağrısı
12 Kasım 2019 - 10:23 www.finansgundem.com

Palandöken, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından dar gelirli ve asgari ücretli 100 bin vatandaşın konut sahibi olması için açıklanan projenin esnaf ve sanatkarlar için de uygulanması gerektiğini bildirdi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ayptığı yazılı açıklamada, esnafın konut sahibi olmaya çalışırken yaşadığı sıkıntılara dikkati çekti.

Esnafın, devlete yük olmadan kendi yağıyla kavrulurken devlete kira, vergi, sigorta primleri gibi ödemelerde bulunduğunu belirten Palandöken, "Buna karşın esnaf başını sokacak bir ev almak için bankaya gittiğinde kredi çekerken önüne dünya kadar prosedür engeli çıkıyor. Geçmişteki tüm borçlarını ödemiş olsa bile 'Sicil engeliniz var' denilerek esnafımıza kredi verilmiyor." ifadelerini kullandı.

İstihdama katkı sağlayan esnafın mağdur olmaması gerektiğini vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti:

"Dar gelirli vatandaşların konut sahibi olması için başlatılacak proje, esnaf ve sanatkarlarımız için de uygulanmalı. Esnaf ve sanatkarlarımız da düşük faizle kira öder gibi ev sahibi olabilmeli. Anayasamızın 174'üncü maddesinde de belirtildiği gibi, 'esnaf ve sanatkarı koruyucu ve destekleyici tedbirler' kapsamında böyle bir kampanya başlatılırsa camiamız adına sevindirici olur. Vatandaşın ve esnafın rahatlaması, piyasanın da rahatlaması demektir."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)