BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTesco 4 milyar sterlin ödemek zorunda kalabilir----

Tesco 4 milyar sterlin ödemek zorunda kalabilir

Tesco 4 milyar sterlin ödemek zorunda kalabilir
07 Şubat 2018 - 17:03 www.finansgundem.com

İngiltere’nin önde gelen perakende zincirlerinden Tesco’nun bazı kadın çalışanlarının açtığı davalar nedeniyle toplamda 4 milyar sterlin ödemek zorunda kalabileceği belirtildi

İngiltere’nin önde gelen perakende zincirlerinden Tesco’nun bazı kadın çalışanlarının, kendilerine erkeklerle eşit ücret ödenmesi yönünde açtığı davaların şirkete toplamda 4 milyar sterlinlik bir maliyet çıkarabileceği iddia edildi.

İngiliz yayın kurumu BBC, perakende zinciri Tesco’da hizmet veren bazı kadın çalışanların, kendilerine erkeklerle eşit ücret ödenmesi yönünde açtıkları davaların lehlerinde sonuçlanması halinde konunun emsal teşkil edebileceğini ve şirketin, çalışanlarına toplam 4 milyar sterlin ödemek zorunda kalabileceğini belirtti.

Merkezi Londra’da olan Leigh Day avukatlık bürosuna, şimdiye kadar Tesco’da hizmet vermiş yaklaşık bin kadın çalışanın kendilerine erkeklerle eşit ödeme yapılmadığı için başvurduğu kaydedildi.

Leigh Day avukatlarından Paula Lee, erkek çalışanların saatlik ortalama 11 sterlin, kadınların ise 8 sterlin aldığını bildirdi.

Tesco'dan yapılan açıklamada da tüm çalışanlara eşit ve adil bir ödemenin yapılması konusunda çalışıldığı kaydedildi.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)