BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDenizbank'ın Zimbabve Doları uyarısı gerçek oldu----

Denizbank'ın Zimbabve Doları uyarısı gerçek oldu

Denizbank'ın Zimbabve Doları uyarısı gerçek oldu
16 Kasım 2017 - 07:14 www.finansgundem.com

Denizbank’ın komik ama ciddi uyarı dolu reklam serisinden ‘Zimbabve Doları’ videosu Afrika’daki ‘askeri darbe’yle yeniden gündeme oturdu. Söylentilerle yatırım yapanların trilyonerlik hayalleri de ‘darbe’ yedi…

FINANSGUNDEM.COM – KULİS HABER

Kara kıtanın güneyinde,  Zambiya, Mozambik, Güney Afrika ve Botsvana ile çevrili Zimbabve artık askerlerin kontrolünde. Başkentte yollar kesildi, stratejik noktalara yerleşildi, devlet binaları ele geçirildi. BBC’nin haberine göre bazı bakanlar ve Devlet Başkanı Mugabe, gözaltına alındı. Ailesi de ev hapsinde.
Ancak, ‘darbe’ iddialarına karşı çıkan askerler, “Amacımız Mugabe'yi iktidardan indirmek değil, çevresindeki suç şebekesini çökertmek" diye konuşuyor.
Öyle ya da böyle, darbe ya da ‘çökertme’,  hareketin adı ne olursa olsun, Zimbabve bir anda dünyanın gündemine de girdi. Dünden beri…

Denizbank’ın Zimbabve keşfi!

Oysa Denizbank yatırım grubu, denize kıyısı olmayan bu ülkeyi çoktan keşfetti! Ve bu kara ülkesini, Türkiye’nin gündemine aylar öncesinden getirdi… Askeri darbeyle değil tabi, yatırımcıya darbeyle. Hem de ‘tesadüfün böylesi...” dedirten ve gülerken düşündüren bir reklam filmiyle.

Taksicinin sözlerine dikkat!

Efendim, Denizbank’ın geçtiğimiz temmuzda 80 milyonla paylaştığı ve ‘kulaktan dolma bilgilerle yatırım yapmayın’ mesajını taşıyan reklamlardan biri de “Zimbabve doları aldı başını gidiyor” içerikli film. Halen sosyal medyada izlenen videoda, sohbet ederken bir uzman edasıyla konuşan taksi şoförü, müşterisine Zimbabve dolarını ballandıra ballandıra övüyor. “Dolar milyarderi olmak ister misin?” diye soruyor, “Bu fırsat kaçmaz” diyor. “Ne euro, ne altın, tam dolar zamanı ama Amerikan doları değil Zimbabve doları” sözleriyle paranın yatacağı adresi de işaret ediyor.

Büyük batışlara karşı uyarı

Denizbank’cıların ‘bilinçli yatırım’cı hedefi için hazırlattığı, gülerken düşündüren konuşmalar aslında uzak gibi görünen büyük batışların, gözyaşlarının gerçekte ne kadar yakın olduğunu anlatıyor.
Zaten videodaki ileti çok açık, “Maksat muhabbet olsun diye lafa girerek sizi Zimbabve dolarıyla milyarder yapacağını iddia edenler olabilir etrafınızda. Onları dikkate almayın, kulaktan dolma bilgilerle yatırım yapmayın” deniyor.
Alın terini sağdan soldan duyduğu bilgilerle, manipüle edilmiş söylentilerle değerlendirmek isteyenler uyarılıyor.

Yerlerde sürünen yatırım!

Ve tesadüfe bakın ki, 250 trilyonu 1 ABD doları eden, zaten yerlerde sürünen Zimbabve doları askeri darbeyle de un ufak oluyor. Kendini uyanık sananların, tasarruflarını yatıranların trilyoner olma hayalleri de bir kez daha ‘darbe’yle uçup gidiyor...

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sefa Celik17 Kasım 2017 08:30

    Muntazam. Oyle deme ortaya sican reisin onderligindeki gelmis gecmis en muazzam iktidarimiz bir turk vatandasi icin amerikaya nota verdi. Bak bu oyle muzik notasi degil. Hani askerlerimizin basina cuval geciren amerikaya vermedikleri notayi muhterem rusvet dagitici zerrab bey icin verdi. Bundan buyuk devlet adamligi olurmu. :)

  • Muntazam16 Kasım 2017 09:26

    Bizdeki düzgün (!), tutarlı(!), akıllı (!),ve mantıklı (!) savcılar orada da varsa Denizbank yönetimini darbeci diye dava etsinler. Akıl tutulması neymiş, nasıl yaşanırmis sağolsun gösteriyor bizim yönetimimiz. Ne kadar gariban ve darbeyle alakası olmayan adam varsa içeride.