BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Terörün finansmanıyla etkin mücadele edilmeli'----

'Terörün finansmanıyla etkin mücadele edilmeli'

'Terörün finansmanıyla etkin mücadele edilmeli'
12 Temmuz 2017 - 12:37 www.finansgundem.com

MASAK Başkanı Dereli, terörün finansmanıyla etkin mücadele edilmediği halde başarısız olunacağını söyledi

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanı Osman Dereli, terör örgütleriyle mücadelede ülkelerin daha etkin iş birliği yapması gerektiğini belirterek, "Bir suç ve terör örgütü, ülkemizin ulusal güvenliğini doğrudan etkilemese dahi bunlarla mücadelede küresel düzeyde iş birliği yapmazsak başarısız oluruz." ifadelerini kullandı.

MASAK Başkanlığının Avrupa Birliği Eşleştirme Projesi kapsamında organize ettiği "Terörün Finansmanı ve Aklama ile Mücadelede Etkinlik" konulu uluslararası konferans Ankara’da gerçekleştirildi.

İki gün devam eden konferansa, kolluk, adli, denetim, vergi, finans ve sigortacılık kesimlerinden, meslek birliklerinden ve MASAK’tan temsilciler katıldı.

Konferansta yurt içinden ve yurt dışından uzmanlar, Türkiye ve Birleşik Krallığın, aklama ve terörün finansmanıyla mücadelesine ilişkin uygulama konuları ve güncel gelişmeler konusunda sunumlar yaptı.

MASAK Başkanı Osman Dereli, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, aklama ve terörün finansmanı konularının iç içe geçtiğini belirterek, önümüzdeki süreçte ülkelerin bu suçlarla mücadelede görev alan birimlerinin terör olayları öncesi proaktif olmaları gerektiğini ifade etti.

Mali istihbarat birimlerinin güçlendirilmesi ve idari tedbirlerin sıkılaştırılması gerektiğini bildiren Dereli, şüpheli işlem bildirimlerinin kalitesinin artırılmasına dönük çalışmalara işaret etti.

Dereli, terör örgütleriyle mücadelede ülkelerin daha etkin iş birliği yapması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ekonomik suçların ve terörizmin gerek ulusal gerekse küresel düzeyde neden olduğu olumsuzluklar, bu suçlarla uluslararası düzeyde ve ülkeler arası iş birliği halinde mücadele etmemizin gerekliliği herkesin malumudur. Bu tarz cümleleri bu konularda yapılan konferanslarda, toplantılarda hep duyarız ancak uygulamada bunun yansımalarını görmemiz gerekir. Bir suç ve terör örgütü, kendi ülkemizin ulusal güvenliğini doğrudan etkilemese dahi bu örgütlerle mücadelede küresel düzeyde iş birliği yapmazsak, bilgi paylaşımında bulunmazsak, bu örgütler karşısında başarısız oluruz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)