BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTerörle mücadelede yeni eylem planı----

Terörle mücadelede yeni eylem planı

Terörle mücadelede yeni eylem planı
05 Şubat 2016 - 12:04 www.finansgundem.com

Başbakan Davutoğlu, Mardin'de Teröre Karşı Master Planı'nı açıkladı. Davutoğlu, eylem planının 10 temel unsura dayandığını belirtti

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mardin Artuklu Üniniversitesi'ndeki Kardeşlik Buluşmaları toplantısında Teröre Karşı Master Planı'nı hakkında son dakika açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu, teröre karşı yapılan eylem planının 10 temel unsura dayandığını söyledi. İşte Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 10 temel plan:

BİRİNCİ UNSUR: PSİKOLOJİK


10 ayaklı, 10 temel esasa dayanan eylem planının ana unsurların açıklıyorum. Birincisi psikolojik unsur. Bu dönemde, geçmişte olduğu gibi millet vicdanı ve hikmetiyle devlet aklını birleştireceğiz. Millet ve devlet arasındaki farklar tümüyle ortadan kalkacak, parçalayıcı ulusçuluk anlayışı yerine birleştirici, bütünleştirici millet anlayışı ve insan odaklı devlet anlayışını yerleştireceğiz.

İKİNCİ UNSUR: KAMU DÜZENİ İNŞA EDİLECEK

Düzeni kim tehdit ederse, hangi gerekçe ile olursa olsun mutlak suretle durdurulacak ve engellenecektir. Kesinlikle terörist ile halk ayrılacak, halka şefkat, teröriste kudret ile hareket edilecek.

ÜÇÜNCÜ UNSUR: KAPSAMLI BİR DEMOKRATİK REFORM SÜRECİ

Kapsamlı demokratik reform süreci hayata geçirilecek. Öncelikle gelin anayasayı değiştirelim diyoruz.

DÖRDÜNCÜ UNSUR: SOSYAL SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ

Bakanlar Kurulu olarak tam bir sosyal seferberlik ilan ediyoruz. Bütün yaralar sarılacak. Allah'ın izniyle bu milletin, ola ki yerinden göç etmek durumunda kalmış her bir ferdinin yarasını sarar, gözyaşlarını dindirir, bağrımıza basar, geleceğe onları en iyi şekilde hazırlarız.

BEŞİNCİ UNSUR: BÖLGE EKONOMİSİNİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ

Esnaf ve sanatkarlarımızın, çiftçimizin bütün ödemeleri ertelenecek. Hepsine kredi sağlanacak. İstihdamı arttırmak için yeni hamle başlatacağız.

Kamu düzeni sağlanır ve ekonomik kalkınma olursa kendilerinin bölgedeki ağababalık döneminin biteceğini biliyorlar.

ALTINCI UNSUR: MEKAN YENİDEN İNŞA EDİLECEK

Planın altıncı önemli ayağı, mekanın yeniden inşaası olacak. Buna kentsel dönüşüm diyorlar ben öyle tanımlamıyorum. Bütün tarihi şehirlerimizde tarihi dokuyu koruyan ihya çabaları içinde olacağız. Bütün tarihi şehirmerimiz yeni bir çerçeve ile korunacak.

YEDİNCİ UNSUR: İLETİŞİM STRATEJİSİ UYGULANACAK

Davutoğlu,doğru bilgi akışının sağlanması amacıyla bölgede etkin bir iletişim stratejisi uygulanacağını açıkladı. Davutoğlu, "Planın yedinci ayağı, etkin bir iletişim stratejisi uygulayacağız. Algı operasyonlarına karşı iletişim birimleri oluşturacağız" dedi.

SEKİZİNCİ UNSUR: YEREL YÖNETİM YETKİLERİ GENİŞLETİLECEK

Başbakan Davutoğlu, Büyükşehir Yasası'nın istismar edildiğini belirterek, yerel yönetimlerin yetkilerinin genişletileceğini ancak istismar edilmesine asla izin verilmeyeceğini bildirdi.

DOKUZUNCU UNSUR: MİLLİ BİRLİK VE KARDEŞLİK PROJESİ

Herkesle muhattap olacağız ama elinde silah olanı muhatap almayacağız. Önce silahları bırakacaklar.

ONUNCU UNSUR: KAPSAMLI, BİRLEŞTİRİCİ RUH HAREKETİ

Planın onuncu unsuru, tüm Ortadoğu'da dahil olmak üzere Kafkaslarda ve Balkanlarda kapsamlı birleştirici ruh hareketi başlatıyoruz.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)