BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTerör sonrası yeni hayat!----

Terör sonrası yeni hayat!

Terör sonrası yeni hayat!
20 Mart 2016 - 12:03 www.finansgundem.com

Hükümet, terörden temizlenen bölgelerde sosyal hayatı canlandırmak için kolları sıvadı.

Güneydoğu’da, hendek ve barikat operasyonlarının tamamlandığı yerlerde “yeni hayat” başlıyor. Çalışmaların koordinasyonunu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından “koordinatör” olarak görevlendirilen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz yapıyor. Yılmaz, ilgili valilikler, sosyal yardımlaşmaya ilişkin kurum ve kuruluşlar ile İŞKUR vasıtasıyla çalışmaları yürütüyor. Hakkı Kurban'ın Akşam'daki haberine göre bu kapsamda atılan bazı adımlar şunlar: 
Atılan dikkat çekici adımlardan biri 'toplum yararına çalışma' uygulaması. Silopi’den Cizre’ye, Sur’dan Nusaybin’e kadar, hendek ve barikat operasyonlarının yapıldığı yerlerde bu  adım peyderpey atılacak. Belli işler için geçici süreliğine gençler ücretli olarak işe alınacak. 9 ayı bulacağı belirtilen çalışma başlatıldı. İlk olarak Silopi’de 400 kişiyle başlayan uygulama, pazartesi günü 800 kişinin daha katılımıyla 1.200’e çıkmış olacak. Cizre’de birkaç gün içinde 2 bin kişi, benzer şekilde ücretli olarak işe alınmış olacak. İdil’de 700 genç ilk olarak işe başlatılacak. İhtiyaca göre bu sayılar artacak.
Operasyonların tamamlandığı yerlerde de benzer şekilde adımlar atılarak, gençlerin yeniden terör örgütünün kıskacına girmesi önlenecek, ekonomik hayat tekrar canlandırılacak. Projede “yoksul” ve “evi kullanılamaz” hale gelen ailelere öncelik verildi. Valiliklerin kapsamlı çalışmasıyla belirlenen ailelerden birer kişi bu şekilde işe alınacak.
ençlerin yanı sıra, kadınlara dönük projeler de hızlandı. Özellikle kadınların sosyal hayata daha fazla katılımı için 15 civarında alanda mesleki eğitim verilmesi planlanıyor. Bu eğitimin ardından oluşturulacak projelerin hayata geçirilmesi için karşılıksız “mikro kredi” verilecek. Proje bazlı verilecek mikro kredi uygulaması, Şırnak’tan başlayarak diğer bölge illerine de yaygınlaştırılacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)