BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTerör örgütü Kızıl Tugaylar'ın eski üyelerinin iadesi reddedildi----

Terör örgütü Kızıl Tugaylar'ın eski üyelerinin iadesi reddedildi

Terör örgütü Kızıl Tugaylar'ın eski üyelerinin iadesi reddedildi
29 Haziran 2022 - 17:53 www.finansgundem.com

Paris Temyiz Mahkemesi, İtalya'da 1970 ve 1980'lerde terör faaliyetlerinde bulundukları gerekçesiyle haklarında gıyabi hapis cezaları olan Kızıl Tugaylar'ın eski 10 üyesinin ülkelerine iadesini reddetti.

Fransız mahkemesi, ülkede yakalanan terör örgütü Kızıl Tugaylar'ın eski üyelerinin İtalya'ya iade edilmesi talebini reddetti.

Ülke basınındaki haberlere göre mahkeme, bu kararına, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin özel ve aile hayatının korunmasını öngören 8. madde ile adil yargılanma hakkını kapsayan 6. maddeyi gerekçe olarak gösterdi.

Fransa'da Nisan 2021'de İtalya'nın talebi üzerine terör örgütü Kızıl Tugaylar'ın eski üyesi 7 kişi yakalanmış, 3 kişinin daha arandığı duyurulmuştu.

İtalya'da 1970 ve 1980'lerde terör eyleminlerine karıştılar

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, yakalanan Kızıl Tugaylar'ın eski üyelerinden Marina Petrella'nın, sağlık durumu nedeniyle İtalya'ya iadesini 2008'de reddetmişti.

İtalya'da komünizmi yaymak ve bunun için silahlı mücadeleye girmek için kurulan aşırı sol kökenli terör örgütü Kızıl Tugaylar, ülkede özellikle 1970 ve 1980'li yıllarda pek çok şiddet ve terör eylemine karıştı.

Başbakan Aldo Moro'yu öldürmüşlerdi

Kızıl Tugaylar'ın ülkedeki en çok ses getiren eylemi ise 1978'de yaşandı. Kızıl Tugaylar, İtalyan siyasetinde o dönem iki karşıt güç olan İtalya Komünist Partisi (PCI) ile Hristiyan Demokratları (DC) hükümette bir araya getirmeye çalışan eski Başbakan Aldo Moro'yu 16 Mart 1978'de Roma'da kaçırmış ve 55 gün sonra da öldürmüştü.

Fransa İçişleri Bakanı, Liverpool taraftarlarından özür diledi

Fransa sandık başında: Macron umduğunu bulacak mı?

Fransa'da siyasi felç ihtimali

Rus doğalgazının Fransa'ya akışı durdu

Fransa kıyı erozyonu ve tehdidine karşı neler yapıyor?

Fransa'da 'solda birlik' ilk turun galibi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)