BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTerör medyasının finansmanı Belçika'dan----

Terör medyasının finansmanı Belçika'dan

Terör medyasının finansmanı Belçika'dan
18 Haziran 2022 - 08:23 www.finansgundem.com

Diyarbakır'da PKK'nın ‘Basın Komitesi' yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Ele geçirilen dokümanlarda, ajansların Belçika Sterk TV ve İngiltere Medya Haber TV isimli TV kanallarına program hazırladıkları tespit edildi.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nın 'Basın Komitesi' yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. 8 Haziran'daki operasyonda Pel Yapım, Piya Yapım ve Ari Yapım'da 22 kişi gözaltına alındı, 16'sı tutuklandı. Ele geçirilen dokümanlarda, ajansların Belçika Sterk TV ve İngiltere Medya Haber TV isimli TV kanallarına program hazırladıkları tespit edildi. Sterk TV ve Medya Haber TV kanallarının 102 program içerikleri incelendi.Terör propagandası, örgüt elebaşısı lehine programlar, TSK'nın terör örgütüne yönelik yaptığı operasyonların Kürt halkına yönelik yapıldığı izlenimi verildiği tespit edildi.

Programlarda örgütün üst yönetiminin talimatlarını aktarma, 'Son Dakika' bilgisi girerek Diyarbakır'dan havalanan F-16'ların harekatını örgüt mensuplarına duyurmak amacıyla haber yapıldığı belirlendi. Ele geçirilen belgelerde, şirketlerin parasal kaynaklarının resmi olarak ayrı ayrı şirket olarak görünse de tek bir noktadan çıktığı ortaya çıktı. Belgelerde, Belçika merkezli Hivron Nv isimli şirket ile anlaşma yapıldığı, 93 farklı program hazırlanarak gönderildiği karşılığında 846 bin 800 Euro (15 milyon TL) aldıkları tespit edildi. Hıvron Nv isimli şirket ile ilgili yapılan araştırmada, eski adı MED TV, şimdiki adı ile Medya TV olan PKK kanalının Brüksel'de şirketi olduğu ve sahibinin de PKK'dan aranan Nimetullah Kılıçaslan olduğu belirlendi.

Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveç'teki terör propagandasına tepki

 

İsveç'te yeni terör yasası 1 Temmuz'da yürürlükte

 

NATO: Finlandiya ve İsveç PKK'yı terör örgütü olarak tanımladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)