BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTermo Teknik'ten 2020’de Silüet Dekoratif Radyatör serisi ----

Termo Teknik'ten 2020’de Silüet Dekoratif Radyatör serisi

Termo Teknik'ten 2020’de Silüet Dekoratif Radyatör serisi
25 Aralık 2019 - 13:34 www.finansgundem.com

Termo Teknik Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Salim Çetinkurşun, Termo Teknik’in 2019 yılında ekonomik durgunluk koşullarına rağmen başarılı bir yıl geçirdiğini söyledi. 

Türkiye’nin ve Avrupa’nın önde gelen ısı sistemleri tedarikçisi Termo Teknik’in, Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Salim Çetinkurşun, 2019 yılını değerlendirdi ve 2020 yılına ilişkin projelerini açıkladı. Termo Teknik’in 2019’da sağlam finansal yapısı, gelişmiş teknolojisi, köklü geçmişine uygun olarak faaliyetine yüksek performansla devam ettiğini belirten Çetinkurşun “2019’da piyasaya yön veren oyunculardan birisi olmanın bilinci ve sorumluluğu ile hareket ettik ve etmeye devam edeceğiz” dedi. Salim Çetinkurşun 2019 yılını şöyle değerlendirdi:

“Termo Teknik olarak her yıl pazar koşullarını da değerlendirerek kendimizi zorlayan ve aynı zamanda motive eden hedefler koyma konusunda iddialıyız. Geçtiğimiz yıl da belirlediğimiz hedeflerimize yakalamıştık.

2019 yılı için ise pazar daralmasını öngörerek, gerçekçi ve tüm ekibimizin motive edecek hedeflerimizi yakalama adına ciddi projeler ve iş birliklerine imza attık. Bu yıl sadece dekoratif radyatör ürün grubunda beklediğimizin altında bir hacim gördük. Bu durumu da tüketicimizin henüz dekoratif radyatörleri tanımamasına bağlıyoruz. Türk tüketicisine, sunduğumuz Silüet serisi ile radyatörün evlerde dekoratif bir obje de olabileceğini ve dayanıklılıklarının yanında mekanlara görsel estetik de katabileceğini göstereceğiz.”

Sürdürülebilirliği koruduk

Termo Teknik ve benzeri köklü şirketlerin, özellikle ekonomik durgunluk dönemlerinde çok önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Çetinkurşun şunları söyledi:

“Termo Teknik olarak 2019 yılında en başarılı olduğumuz konunun pazar nabzını tutmak ve talepleri doğru karşılayarak yönetebilmek olduğunu düşünüyorum. Daralan ya da duraksayan pazarlarda en önemli kriter sürdürülebilir bir gelişim sağlamak ya da sürdürülebilirliğinizi korumaktır.

Termo Teknik olarak pazarın finansal gücü en yüksek üreticilerinden olmamız elbette bir avantaj; ancak sürdürülebilir gelişim politikası ve mevcut iş ortaklıklarınızı korumak uzun vadeli bir gelişimin zor günlerde de garantisi olacaktır. Biz de bu stratejiyi benimseyerek bayilerimiz ile olan iletişimimizi daha sıkı ve daha dayanışmacı bir formatta sürdürmeyi tercih ettik. Bu tutum aynı zamanda, istihdamın korunması, sektörün varlığını sürdürmesi ve ekonominin çarklarının dönmeye devam etmesi açısından da önemlidir. Termo Teknik olarak 2019 yılında üretmeye, istihdam yaratmaya başarıyla devam ettik.”

Termo Teknik Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Salim Çetinkurşun, Türk tüketicisinin Termo Teknik’in Çorlu’da bulunan fabrikasında üretilen Silüet Serisi Dekoratif Radyatörlerin avantajlarından yararlanması için 2020 yılında tanıtım faaliyetlerine ağırlık verileceğini söyledi. Son kullanıcılar, taahhütçüler ve bayilerin Silüet Serisi’nin benzersiz özelliklerini daha iyi anlamaları ve görmeleri için bir dizi yeni uygulamaya gidileceğini belirten Çetinkurşun, şöyle devam etti:

“2020 yılı içerisinde kombi ve kazan serimizdeki büyüme hedeflerimiz bir yana, dekoratif radyatör serimize olan yatırımları daha da arttırarak tüketicilerimizin bu yenilikçi seriyi tanımalarını sağlamak üzere çalışmalar yapacağız. Tüm bayilerimizde bir teşhir alanı oluşturmak ve böylelikle ürünlerimizi tüketiciler ile buluşturmak önemli hedeflerimizden. İnternet entegrasyonu ile Silüet dekoratif radyatör serimizi daha iyi tanıtacak ve taahhütçülerimizin dekoratif serileri projelerinde rahatlıkla kullanabilmelerini sağlayacak bir uygulama entegrasyonu geliştireceğiz.

Günümüzde internet sayfaları artık markaların sadece katalog içerikli bilgilerinin yer almadığı, maksimum müşteri entegrasyonunun ve katılımının hedeflendiği, müşterilerin hem satın alma öncesi hem de sonrasında ihtiyaç duyabildiği bilgi, teknik destek ve hatta fonksiyonel yardım alabildiği mecralar olarak konumlanıyor. Birçok sayfada anında destek hatları, maliyet hesaplama ve en doğru ürünü seçebilme veya kurulum/kullanım aşamasında yaşanan için eklentiler gibi ek hizmetler kullanılarak müşterilerin marka deneyimine yapılan katkının arttırılması hedefleniyor.

Biz de benzer bir çalışmayı daha önce Evomax Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan serimiz için Projematik adı altında gerçekleştirmiştik. Projematik bugün 500’den fazla proje uzmanı tarafından aktif olarak kullanılıyor ve teknik destek ihtiyacı bir yana, kurduğumuz uygulamadan fiyat ve teklif oluşturabilme gibi özellikler proje teklif hazırlığında bayilerimize vazgeçilmez avantajlar sunuyor.

2020 yılında gerçekleştirmek istediğimiz bir diğer hedefimiz ise yeni gelen Enerji Yönetmeliği (ErP) kapsamında LOGIC Premix Yoğuşmalı kombimizin daha fazla öne çıkmasını sağlamak. 2015 yılından bu yana ErP ile uyumlu ürünleri satışa sunan Termo Teknik, zaten bu alandaki vizyonerliğini kanıtlamış durumda. LOGIC kombinin verim değerlerinin kullanılabilecek oda termostatı gibi ek ekipmanlar ile nasıl arttırılabileceğine de dikkat çekerek Türk tüketicisini daha verimli bir ısınma için kombi aksesuarı kullanımına teşvik etmek istiyoruz.”

Teknik uzmanları dinliyoruz

“Panel radyatörler bugüne kadar örnek daireler de dahil olmak üzere verimliliklerini bile engelleyecek şekilde gizlenmeye çalışılan ve mimarların hoşlanmadığı ürünler grubunda idi. Ancak bu bakış açısını Silüet serisi ile değiştirme hedefi taşıyoruz. Yaptığımız planda elbette Silüet serisinin tüketici beğenisine hitap etmesi dolayısı ile tüketici odaklı bir ürün olduğunu söylememiz yanlış olmaz ancak eksik olur. Bugün Pazar verilerine baktığımızda özellikle ülkemizde hala önemli bir orana sahip olan yeni inşaat segmentinde kullanılan ısıtma ürünlerinin tüketicilerden çok mimarlar ve mekanik taahhüt uzmanları tarafından seçildiği aşikâr.

Dolayısı ile biz de en başından beri bu ürünlerin tanıtılmasında sadece tüketicileri değil; satın alma mekanizması içerisinde yer alan mimarlar, mekanik taahhüt uzmanları gibi farklı hedef kitlelerini de göz önünde bulundurarak üretimimizden pazarlamamıza onların kriterleri ile hareket ediyor; pazarın gerçekten ihtiyaç duyduğu bir ürünü, ihtiyaç duyulan özelliklerde sunmak için yatırım yapıyoruz. 2020 yılında da hedef kitle ve özellik bazında bu beklentiler doğrultusunda ürünlerimizi veya pazarlama çalışmalarımızı geliştirmeye devam edeceğiz.”

Yenilikçi Silüet Serisi

Termo Teknik’in Silüet dekoratif radyatör serisi; mekanların görünümünü zenginleştirecek estetik özelliklere sahip bulunuyor. Üretim teknolojisi, sağlamlığı ve estetik görünümü ile dikkat çeken Silüet Serisi, sadece Türkiye’de değil, İngiltere’den Amerika Birleşik Devletleri’ne kadar çok geniş bir coğrafyada beğenilerek kullanılıyor.

Verim değerini artıracak önlemler

Termo Teknik Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Salim Çetinkurşun, 2015 yılından bu yana ErP ile uyumlu ürünlere satış ve servis desteği sunan Termo Teknik’in vizyonerliğini kanıtladığını belirterek, LOGIC’in gelişmiş özelliklerinin tüketiciye daha fazla anlatılması ve verim değerlerini daha da artıracak önlemler hakkında tüketicinin bilgilendirilmesi için çaba sarf edileceğini söyledi. Türk tüketicisini daha verimli bir ısınma için oda termostatı gibi kombi aksesuarlarına teşvik edeceklerini vurgulayan Çetinkurşun, verimlilik değerini artıran bakım, kullanım, yalıtım gibi konularda da bilgilendirme çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

25 yıllık iş ortaklarımız var

“Termo Teknik olarak çok uzun soluklu iş ortaklıklarımızdan da anlaşılacağı üzere en önem verdiğimiz standardı korumak ve iş ortakları ile güvene dayalı bir iletişim ile hareket etmek. Kaliteden ödün vermeyen, standartlaşmış ana felsefemizi uzun yıllardır, piyasa koşulları ne olursa olsun değiştirmedik ve bu felsefemizin daima arkasında durduk. Bugün bizim gibi 25 yıllık iş ortağı geçmişine sahip bir üretici firma bulmak Türkiye’nin değişken ekonomik koşullarında çok zor. Biz bunu kurduğumuz güvene dayalı ilişkiler ile başarabiliyoruz.”

Yatırıma devam

“2019 yılında Çorlu’daki fabrikamız üretim verimliliğine odaklandı. Kalite ve kapasite arttırma konusundaki çalışmalarımız bir yana, uzun vadede hem ihracat hem de iç piyasaya sunduğumuz ürün ve hizmet kalitesinin artmasında fabrikamızın daha verimli çalışmasının etkisi elbette çok büyük olacak.

Daha çevreci bir fabrika için ise süreçlerimizde ve aldığımız malzemelerde sürekli iyileştirmeler yapıyoruz. Fabrikamızda hem iş güvenliği hem de çevre konusunda son 3 yılda inanılmaz bir aşama kaydettik. Bu yenilenmede elbette iştiraki olduğumuz Stelrad Radiators Group (SRG)’nin standartlarını yukarıya taşımasının etkisi çok büyük.

1936 yılından bu yana çelik saç radyatör üretimi yapan Stelrad Radiators Group (SRG), Belçika’daki Ar-Ge merkezinde yaptığı sürekli iyileşme yatırımı ile sektörün dünya çapında öncülerinden. Yapılan Ar-Ge çalışmalarından tutun da dünya çapında üretim yapan ve ürün sağlayan bir grup olarak SRG’nin en önem verdiği konulardan biri kalite standardı. Biz de Termo Teknik olarak aynı gruba ve aynı standartlara ve hassasiyete sahip prensipler ile hareket ediyor; dünyanın tek çatı altında en büyük kapasiteli panel radyatör üreticisi olarak hizmet sunduğumuz tüm pazarlara ve müşterilerimize bunu bir borç biliyoruz.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)