BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiTermo Teknik 2022’de yatırıma devam ediyor----

Termo Teknik 2022’de yatırıma devam ediyor

Termo Teknik 2022’de yatırıma devam ediyor
27 Nisan 2022 - 10:10 www.finansgundem.com

Avrupa’nın en büyük ısı sistemleri tedarikçilerinden, Çorlu’da dünyanın en büyük panel radyatör fabrikasına sahip olan Termo Teknik, yeni üretim hattının montajına devam ederken aynı zamanda paketleme ve depolama yatırımı yapıyor.

Çorlu’da, 7 bantta üretim yapan, 4,5 milyon metre yıllık kapasiteli dünyanın en büyük panel radyatör fabrikasına sahip olan Termo Teknik, 8’inci üretim hattının inşasına devam ediyor. Fabrikada aynı zamanda depolama, otomatik paketleme ve robotik istifleme yatırımları da  yapılıyor.  Yeni hattın devreye girmesiyle fabrikada yıllık kapasite 5,2 milyon adet metreye çıkacak, böylece Termo Teknik, iç ve dış piyasalardan gelen talebi  daha rahat bir şekilde karşılayabilecek.

Termo Teknik Türkiye Ticari Genel Müdürü  M. Emin Kasan, Dünya ve Türkiye ekonomisi açısından sıkıntılı olan 2021 yılında 7’inci hattın devreye alındığını hatırlatarak, “2022 yılında da  yeni üretim hattı, depolama ve otomatik paketleme, robotik istifleme yatırımları ile büyümeye  devam edeceğiz” dedi.

EL DEĞMEDEN ÜRETİM

Yeni hatta, diğer hatlar gibi son teknoloji ile el değmeden üretim yapılacağını belirten Kasan şunları söyledi:

“İstanbul İstinye’de 1966 yılında çelik radyatör fabrikası olarak faaliyetine başlayan fabrikamıza, 56 yıl içinde 100 milyon doları aşan yatırım yaptık ve bu yatırımlarımıza devam ediyoruz. Üretim kalitemizin sürekli iyileşmesinde ve büyümemizde, iştiraki olduğumuz Stelrad Radiators Group (SRG)’nin yüksek standartları ve perspektifi etkili olmaktadır. SRG 1936 yılından beri çelik sac radyatör üretimi, sürekli Ar-Ge ve iyileştirme yatırımları yaparak üretim süreçlerini mükemmelleştirmeyi amaçlamaktadır.

Çorlu’da bulunan fabrikamızda radyatörler üretim hatlarımıza çelik sac olarak girmekte, yüksek tonajlı preslerde şekillendirilmekte, elektrik bakır elektrotlarla kaynak yapılarak, yüksek bar seviyelerinde sızdırmazlık kontrolü yapılmakta ve 80 metrelik hattaki bütün bu süreç el değmeden otomatik olarak gerçekleşmektedir. Radyatörler daha sonra çevreci boyalarımızın kullanıldığı hatta yönlendirilmektedir.

YÜKSEK STANDARTLAR

Yeni üretim hattı, tesis, teknoloji ve yeni ürün yatırımlarının yanı sıra, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) alanında da çok önemli yatırımlar yapmaktayız. Termo Teknik’in en önemli değerlerinden birisi çalışanlarıdır. Bu nedenle, kalitenin yanısıra iş güvenliğine yatırım yapıyoruz. Fabrikamızda, TSE’nin yanısıra: BS, ISO 9001:2015 uluslararası radyatör standardı olan EN442, BSI, NF, GOST-R, Ukr SEPRO  ve çalışanların iş güvenliği ve sağlığı açısından en önemli belge olan ISO 45001 ayrıca ISO 50001 ,ISO 27001 ,ISO 14001  belgeleri de bulunmaktadır. “

M. Emin Kasan, Termo Teknik’in,  Türkiye ekonomisinin potansiyeline inandığını, finansal yapısı güçlü bir şirket  olarak, yüksek kaliteli ve daha fazla sayıda sayıda radyatör üretimi yapmak  amacıyla zorlu ekonomik   koşullarda  yatırımlarına devam ettiğini   söyledi.

50 ÜLKEYE İHRACAT

Silüet  ve Termolux Serisi radyatörlerin Çorlu’da üretildiğini belirten Kasan, “Çorlu’da bulunan fabrikamızda  ileri teknoloji kullanarak, çevreye en az etki eden yöntem ve malzeme ile, çalışan güvenliğini en iyi  şekilde sağlayarak, yüksek basınca dayanıklı, 15  yıla kadar garantili, şık ve sağlam  radyatörler üretiyoruz. Bu radyatörleri iç piyasaya sunmanın yanısıra, başta İngiltere olmak üzere Avrupa’nın tamamına ve aralarında ABD, Çin, Kanada’nın da  bulunduğu farklı kıtalardaki 50’yi aşkın ülkeye  ihraç ediyoruz “ dedi.

AVRUPA’NIN BÜYÜKLERİNDEN

Termo Teknik’in panel radyatörün yanı sıra yüksek verimli Premix yoğuşmalı kombi ve kazan serisini de Türk tüketicisine sunduğunu ve  bu özellikleri ile Türkiye ile Avrupa’nın en büyük ısı sistemleri tedarikçileri arasında bulunduğunu vurgulayan Kasan, üretim kalitesi, kapasitesi, çalışan güvenliğini  geliştirdiğimiz;  enerji tüketimini kontrol altına aldığımız fabrikamızı geliştirmeye,  satış, dağıtım ve teknik destek ağımızı büyütmeye, son kullanıcılarımızı Avrupa standartlarını aşan ürünlerle tanıştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Termo Teknik ve ürünleri hakkında  detaylı bilgi “www.termoteknik.com” adresinden alınabiliyor.

Termo Teknik Silüet Serisi mekanlara şıklık katıyor, ısınmada verimlilik sağlıyor

Termo Teknik ürünleri hesaplı ısınma ve sıcak su sağlıyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)