BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporTerim'den çarpıcı açıklamalar----

Terim'den çarpıcı açıklamalar

Terim'den çarpıcı açıklamalar
13 Kasım 2016 - 07:24 www.finansgundem.com

A Milli Takımımızın Antalya Arena'da Kosova'yı 2-0 mağlup ettiği maçın ardından Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim merak edilen Arda Turan'ı affetmesi ve kimin telefon açtığını açıkladı

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ayrıca Volkan Demirel, Yalçın Ayhan ve Emre Belözoğlu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte Fatih Terim'in açıklamaları;

İSTİFA AÇIKLAMASI!
Benim haberim yok. Dünkü basın toplantısından sonra tamamen kendimi kapattım, telefonum açık değil. Ben böyle bir şey ima ettim mi, yok. Zaten problem orada. Sporkamuoyu ile genel kamuoyu aynı değil. İstifa haberlerinden benim haberim yok. Dünkü basın toplantısından sonra kendimi tamamen kapattım. İstifayı ima etmedim.

Bütün oyunun parçaları bunun (istifa) üzerineydi. Buradayım, daha yapacak çok işimiz var. Karar TFF yönetiminindir. Bunun kararını Futbol Federasyonu Başkanı ve yönetimidir. Ben böyle birşey olursa çıkar söylerim zaten... Bazılarının dileği böyle olduğu için... Ben ne ima ettim ne söyledim. Şundan yapmadım. Aldın, almadın, kadroya çağırdın, kadroya çağırmadın. Allah kimseyi bizim gibi böyle maçlara çıkarmasın. Başka bir sonuç olsa da söylemeyecektim.

'ÖZÜR DİLEMEYENİ ALMAM DEMEDİM'
Ağustos ayında benim beyanım çok açık ama iyi okunmamış ve televizyonda iyi takip edilmemiş. İsterseniz dağıtılsın size iyi bakın. Ben kendi adıma İspanya maçı sonrası üzgün olduğumu söyledim. Kendime ait özür istemedim. Üçüncü olarak Türk halkından özür dilensin demedim kimseye zaten ben zorla özür diletemem. Ben özür dilemeyenleri milli takıma almam demedim lütfen bir kez daha okuyun. Ben 2016'da özür dilediğim gibi 2018'de sorumluuğunu üzerime alıyorum. Kimsenin alamayacağı bir kararla dört maç için kadro kararı verdim. Ben bu bedeli ödemeye hazır olduğumu belirttim. Eğer halkan özür dilemezseniz kadroya almam demedim.

'KADROYA ALMAK GÖNLÜMÜ KAZANDI DEMEK DEĞİL'
Ben hala aynı noktadayım. Bu tartışmalara yol açan olayları yok saymam mümkün değil. Kadroya almak demek gönlümü kazandı demek değil ve eskiye dönecek diye bir şey yok. Milli menfaat daha önemli... Kosova maçı öncesi kadroyu açıklamadan önce bir telefon aldım. Emre Belözoğlu çok sevdiğim çok önemli bir kişiliktir kendisi ve uzun senelerdir beraberiz kendisiyle... Bir çok aracı yazıldı aman yarabbi... Arayı bulanlar için televizyoncu, galerici en son ailem var ama hiç alakası yok.

'EMRE VE ARDA'NIN SÖYLEDİKLERİ YETERLİ OLDU'
Emre ve Arda'nın söyledikleri almam için bana kafi geldi ve ondan sonra kadroyu açıkladı. Önce Emre ile sonra Arda ile konuşmam beni tatmin etti ve kadroya aldım. Bu karar açıkcası içime sinerek verdiğim bir karar olmadı. Yaşanmışları olmamış gibi kabul edemem. Ancak hepimiz profesyoneliz ve bu kararları alabiliyoruz. Üzerlerine düşeni yapıyorlar.

CUMHURBAŞKANI AÇIKLAMASI
Sevgili arkadaşlar sayın Cumhurbaşkanı'nın bile talimat verdiğini söylüyorsunuz. Bu kadar olaylar varken bunları yazmak haksızlık olmuyor mu? Sayın Cumhurbaşkanı bizleri her maçın ardından bu konuyla ilgili ne al ne alma diye birşey söylemedi. Arkadaşlar ben olduğum yerdeyim durduğum yerdeyim. Alıyorum başka almıyorum başka...

Bu arada araya girmeyen kalmadı gerçekten iyi niyetli olarak. Belirli bir bölümün gerek sosyal medya gerek televizyonda bu işten hoşlandığını sanmıyorum. Ben onların çok iyi niyetli olduğuna da innamıyorum. Süreci körükleyecek durumlar olmuştur. Dolayısıyla alma sebebim burada almama sebebim orada... Sonuç olarak doğru yerde bir galibiyet aldık oyuncularımızı tebrik ederim. Mümkünse Türkiye'nin fırsatı kaçırmaması için ülke menfaatleri için yaptığımızı bilelim. Eskiden nerede duruyorsam orada duruyorum. Görüşüm görünüşüm, fikrim değişebilir ama karakterim değişmez.

'YANIMDA CEKETİNİN DÜĞMESİNİ AÇAMAYANLAR...'
Kendi arkadaşlarına iş bulmak için uğraşan bir çok arkadaş var. Bakınız Hırvatistan'da beraber ekalmışız. İzlanda'ya mağlup olduk kıyamet koptuk. Gazete ve televizyonlar şahsi benim yanımda ceketinin düğmesini açamayanlar babayiğit olmuşlar .Benim yanımda bırak ağzını ceketinin düğmesini açamayanlar... Herkes inşallah bir görevin başında olur ama böyle çok alemi düşmanlık yaparak yani gerçi bunların düşmanlığından ne olacak? Frekans ve dozu bazı şeylerin kaçtı. Daha dikkatli davranmamız gerekiyor ben onların yaptığını yapmayacağım.

Sizin hiç ihanete uğradığınızı düşündüğünüz oldu mu? Şimdi yazamadıkları benim ağzımdan duymak istiyorlar. Ben eski stilime döneceğim galiba öyle gözüküyor. İnşallah bana bunu yaşatanlar bunu yaşamazlar dilemiyorum.

'ONLAR DÜŞMANIMIZ DEĞİL'
Parmaklarımız sallayarak belden aşağıya vurarak yani biraz haddimizi bilelim. Gülüyorsunuz ben de gülüyorum. Ben ne zaman gitsem beni anlıyorsunuz çalışırken anlamıyorsunuz. Böyle bir insanın eleştirilmesi için çok sebep var. Ben eleştirmeyin demiyorum. Yalan başladı ardından iftira, arkasından söylemediklerimi televizyondan öğrendim. Ben gelir gelmez ekibi topladım bizim EURO 2016'da bu iş hallletmemiz gerekiyor dedim. Biz herkesi de hallettik. Onlar bizim düşmanımız değil onlar bu ülkenin çocukları. Bu kararı içime sinerek vermedim ama doğrusuyda buydu.

EMRE BELÖZOĞLU AÇIKLAMASI

Benim yaptığım oyuncuya dayalı bir düzene itiraz eden bir davranıştır. Bir çok kişi girdi araya çok değerli insanlardı ama hayır dedik. Emre Belözoğlu o kadar sevdiğim iyi bir oyuncu. 1 sene daha oynayacakmış oynasın gerekirse milli takıma çağırırım. Bıraktığı zaman onun tecrübesi ve adamlığından faydalanacağız. Gerekirse benim yanımda yer alır. Ben Arda ile görüştüm ve tatmin oldum diyorum sizlere... Yok özür diledi mi, dilemedi mi. Ya ben tatmin oldum ve aldım.

'ARDA İLE KAVGA NEDEN EDEYİM'
Arda ile ilgil tek kelime etmedim. Arda'da demedim imada etmedim. Benim etrafımda çalışna insanlarında sosyal medyada bir tek yazısını göremezsiniz. Gerekeni söylüyoruz ama iki cihan bir araya gelse sizinde bizim de kendine saklayacağı şeyler vardır. Söylenmesi gerekenleri söylediniz hatta söylenmemesi gerekenleri bile söylediniz. Terim ve Arda neden kavga etisn. Ne aynı yaştayız ne aynı mevkideyiz. Ben hocayım o futbolcu yani bir kez böyle O da inşallah Barcelona'ya konsatre olsun daha başarılı olur inşallah. Uzun yıllardır burada olan çocuklar bunlar iki dakikada adapte oldular zaten. Gönlümün kırıklığı var bu da geçer ama görmem gerekiyor. Onlar bu formayı taşıyorlar ve ter döküyorlar. Herhangi bir sıkıntı yok. Olmaması için de uğraşıyoruz yani durum budur.

'EMRE MOR'UN CEZASI BİLMEYİP BENİ ELEŞTİREN VAR'
Yüz ifademden mutsuz olduğumu düşünebilirsiz. Bu süreç için deminde söyledim spor kamuoyu genel kamuoyundan çok farklı... Spor kamuoyunun ne yapmak istediği çok açık ben halkın içinde yaşıyorum ve insanları görüyorum. Her maç öncesi olduğu gibi anormal bir saldırı. Hep sahte olarak gülelim mi? Kolay bir şey değil. Neden biliyor musunuz arkadaşlar? Konumunuz olan şeyleri olduğu gibi söylemeye müsait değil. Cümleyi tüm çıplaklığıyla kurmak istiyorum ama kuramıyorum. Biz büyük bir aileydik yine öyleyiz. Ailede sıkıntılar oldu baba-oğul bir şeyler oldu. Milli Takım için profesyonelce bir araya geleceğiz. Ben istifa edecek olsaydım çok zaman vardı. Ben kötü niyetli olsaydım bu arkadaşlarımız İzlanda ve Ukrayna maçına çağırırdır. Orada daha çok ihtiyacımız yok muydu? Ama ben öyle bir insan değilim. Tam kadro Ukrayna'ya 3-0 mağlup olduk. Bu sizlere bazı şeyleri çağrıştırmıyor mu? Emre Mor'un cezasını bilmeyip beni eleştirenler var yani. Gülüyorsunuz ama bu cidden böyle. O kadar gözler dönmüş.

Cengiz'i beğendim. Bazı isimlere şans veremyioruz ama şans vermeye devam edeceğiz.

VOLKAN DEMİREL VE YALÇIN SÖZLERİ
Volkan'ı duydum. Volkan Demirel'i ilk 2005'ten 2012'e kadarda kötü maçtan sonrada kötü golden sonrada 2008'de atıldıktan sonra da lobisimi vardı Volkan'ın ben çağırırken lobisimi vardı. Tamam karşılaştık lobide yani ama... Ben onu ikinci kaleci bile yapmadım. Ben onu çok seviyorum çok iyi bir çocuk. Allaha şükür adaletten şaşmayız ve verilmeyecek hesabımız yok. Volkan'ın onun burada olma istediğine Yalçın tweet atmamışmıydı bizim için. Kimseye benim kastım yok. Sizin bunlara cevap vermeniz gerekiyor ama bize vuruyorsunuz. Yalçın oynamadı ama kadrodaydı Volkan da olabilir.

GALATASARAY AÇIKLAMASI
Arkadaşlar Galatasaray ile benim adımın geçmesi kadar doğal olan bir şey olamaz. Galatasaray'ın hocası başarılar diliyorum öyle bir durumum yoktur. Galatasaray tarihine geçmiş seyircinin özlediği bir olay... Dünya durdukça bile bir kısım insnalar bunu hep isteyecek. Ben onun rahat olmasını isterim. Yani rahatta görünüyor.

Bülent Bayraktan benim çok sevdiğim bir çalışma arkadaşımdır. Başkan Yardımcısı'dır. Kimse istiyor diye hiç kimsenin kellesini vermem. Kız kardeşi ve babasıyla ilgili çok ciddi sağlık sorunu olduğu için burada olamamıştır. Şunu unutmayın yazılan ve söylenen fantezilere çok kulak asmamak gerekiyor.

'DAHA GÜZEL GÜNLER OLACAK'
İki telefonun olayı çözdüğü bir ortamda araya girenler yazılanlara göre girmeyen yok. Herkes herkesten ve herşeyden bahsetti. Bir tek gruptan kimse bahsetmedi: Futbolculardan... Kimseye gerek mi vardı? Polemikler egerek mi vardı? Bir daha böyle şeyler yaşamayalım. Allah nasip ederse daha güzel günler olacak. Biz futbolcumuzu daha güzel yerlere götüreceğiz. Buradan tüm halkımıza destekleri için teşekkür ediyorum. Kalbi bizimle çarpan herkesten Allah razı olsun.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asi13 Kasım 2016 17:34

    milli takım fatihin oyuncağı oldu. çok yazık kendi egosunu tatmin ediyori

  • Bi bitmedin13 Kasım 2016 11:22

    Bu adama tanınan imkan ve verilen paralar samanyolu galaxisinde hiçi bir teknik direktöre verilmedi sonuç ne ?

  • kim var13 Kasım 2016 11:20

    izlanda giib 350 bin kişilik ülkeden toplamda 5 gol ye avrupa şampiyonasından ilk turda elen yılda 5 milyon ero al 14 senedir milli takıma bin tane yeniden yapılanma masalı adı altında arpa boyu yol aldırama beş kere kovulduğun yerlere on kere gel ve hala caka sat helal olsun kim var bu adamın arkasında

  • kartel13 Kasım 2016 10:55

    milli takımın haline bakın 3- 5 kişinin tekelinde gidip geliyor yazık o yüzden bir b..... olmuyor sidik zoruyla kosavayı yeniyorsun bu kadar