BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporTerim suç rekoru kırdı----

Terim suç rekoru kırdı

Terim suç rekoru kırdı
09 Nisan 2013 - 07:25 www.finansgundem.com

Fatih Terim, Mersin İdmanyurdu maçında gerçekleştirdiği eylemlerle rekor kırdı

Mersin İdmanyurdu maçında öfkesini kontrol edemeyen ve tribüne gönderilen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, gerçekleştirdiği eylemleri ile Türk futbol tarihinde yeni bir rekora imza attı. Futbol Federasyonu’na dün sabah ulaşan hakem, temsilci ve gözlemci raporlarına göre deneyimli teknik adam 2 saat içerisinde tam 10 kez kural ihlalinde bulundu.
Milliyet'in haberine göre, Fatih Terim’in, Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında gerçekleştirdiği eylemlerin her biri için TFF Disiplin Talimatı’nda ayrı ayrı yaptırımlar öngörülüyor. Dolayısıyla Terim’in; üç hakem, temsilci ve TFF’ye yönelik sözleri, “Sportmenliğe aykırı davranış”, “Sportmenliğe aykırı açıklama” ve “Kişilik haklarına saldırı ve tehdit” başlıklı talimat hükümlerine göre değerlendirilecek.
Yeşil alan ihlali, yasaklı olduğu halde soyunma odasına girmek ve tribünden taktik vermek ise ayrı başlıklar altında cezalandırılacak.
Karar perşembe günü
Bu yaptırımlara ek olarak geçen yıldan ertelen 2 maçlık cezası da yürürlüğe girecek Fatih Terim’e verilmesi olası cezanın 10 maçtan aşağı olmasına imkansız gözüyle bakılıyor. Tedbirli olarak Disiplin Kurulu’na gönderilen Galatasaray’ın hocasına kesilecek ceza, PFDK’nın perşembe günü yapacağı tarihi toplantıdan sonra açıklanacak.
Fatih Terim 6 maçtan fazla ceza aldığı takdirde, aralarında Galatasaray’ın şampiyonluk yolundaki kaderini belirleyecek olan Fenerbahçe derbisi ve Trabzonspor maçlarında takımın başında görev yapamayacak.
İŞTE TERİM’İN SUÇ DOSYASI
Mersin İdmanyurdu maçında 2 saat içinde 10 kez kural ihlalinde bulunduğu için tarihi bir cezayla karşı karşıya kalan Fatih Terim’in sözkonusu raporlara göre eylemleri şöyle sıralandı:
1 Hakem kararına tepki olarak topu şiddetli biçimde yere vurarak, devre arasında MHK tarafından hakemlere verilen talimatı çiğnemek.
2İhraç kararına sinirlenerek yasak olan yeşil alana girmek.
3Karşılaşmanın hakemi Süleyman Abay’ın üzerine yürüyerek ağır hakaret içeren ifadeler kullanmak. 4Dördüncü hakem Ali Palabıyık’a ağır biçimde hakaret etmek.
5Kıdemli yardımcı hakem Kemal Yılmaz’a sportmenlik ile bağdaşmayan sözler sarf etmek.
6Sahadan çıkarken temsilci Hasan Özbulut’a küfür, hakaret ve tehdit etmek.
7Tribüne gönderildikten sonra ikinci yarı öncesi soyunma odası koridorlarında hakem, temsilci ve TFF aleyhine ifadeler kullanmak.
8Yasaklı olduğu halde devre arasında soyunma odasına girerek kural ihlali yapmak.
9İkinci yarıda Galatasaray yedek kulübesinin hemen ardından takımına taktik vermek.
10 Maçtan sonra stat dışında düzenlediği basın toplantısında Türkiye Futbol Federasyonu ve kurullarını ağır biçimde eleştirmek.,
Bilgi verilmişti
Merkez Hakem Kurulu’nun, Antalya’da düzenlediği hakem seminerinde, UEFA Hakem Komitesi Üyesi ve Eğitimci Jaap Uilenberg’in isteği üzerine teknik alan içindeki görevlilere yönelik verilen talimatın TFF internet sitesinde yayınlanmasının dışında tüm kulüplere ve teknik adamlara da tebliğ edildiği ortaya çıktı. Fatih Terim’in haberi olmadığını söylediği yeni talimatın ikinci yarıyla birlikte 1 ay süreyle maçlar öncesi tüm teknik adamlara hatırlatıldığının da altı çizildi.
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • semih09 Nisan 2013 13:16

    çok tan istifa etmeliydin hoca o sana yakışırdı.o başkanla bu iş yürümez bu maçtan sonra ayrıl hayrına olur.