BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTercüman listeleri ilana çıktı!----

Tercüman listeleri ilana çıktı!

Tercüman listeleri ilana çıktı!
08 Nisan 2013 - 11:42 www.finansgundem.com

Ankara'da tercümanlık yapmak isteyenler, 15-30 Nisan tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek

Sanık, şüpheli, mağdur ya da tanıkların ''kendisini daha iyi ifade edebileceği'' dilde beyanda bulunmalarına imkan tanıyan yasa değişikliği çerçevesinde, Ankara'da tercümanlık yapmak isteyenler, 15-30 Nisan tarihleri arasında başvuda bulunabilecek.
''2013 Yılı Tercüman Bilirkişi Listesi''nde yer almak isteyenlerin, başvuruda bulunmak için öncelikle Adalet Bakanlığı'nın internet sitesindeki formu doldurmaları gerekecek. Form, gerekli diğer belgelerle Ankara Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu'na şahsen verilerek başvuru yapılacak.
18 yaşını doldurmuş, fiil ehliyetine sahip, en az ilkokul mezunu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tercümanlık için başvurabilecek.
Başvuracaklarda, disiplin yönünden meslekten veya memuriyetten çıkarılmamaları ve sanat icrasından geçici olarak yasaklı durumda olmamaları; affa uğramış ya da ertelenmiş olsa bile devlete ve adliyeye karşı işlenen suçlar, Terörle Mücadele Kanunu'nda yer alan suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma suçlarından hüküm giymemeleri veya bu suçlardan haklarında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemeleri şartları da aranacak. Başvurular, 15 Nisan Pazartesi başlayacak ve 30 Nisan Salı mesai bitiminde sona erecek. Komisyon, başvuruları 15 Mayıs 2013'e kadar değerlendirecek.(AA)
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)