BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTenten kitabının kapak resmi rekor fiyata satıldı----

Tenten kitabının kapak resmi rekor fiyata satıldı

Tenten kitabının kapak resmi rekor fiyata satıldı
16 Ocak 2021 - 12:16 www.finansgundem.com

Tenten’in Mavi Lotus adlı kitabının kapak resmi masraflar dahil 3 milyon 175 bin euro fiyata satıldı

Sanatçı Herge’nin yarattığı Tenten’in Mavi Lotus adlı kitabının kapak resmi, çizgi roman satışlarında yeni bir rekor kırdı. Resim masraflar dahil 3 milyon 175 bin euro fiyata satıldı. AFP’nin haberine göre Paris'teki müzayede evi Artcurial’dan yapılan açıklamada “Oldukça rağbet gören bu başyapıtın ücreti, teklif veren üç taraf arasında telefonla yapılan rekabetin ardından 3 milyon 175 bin 400 euro oldu” denildi.

Casterman ailesinin satışa sunduğu resmin geçmişi 1936 yılına kadar uzanıyor. Çini mürekkebi, guaj ve sulu boya kullanılan çizim yüksek baskı maliyeti oluşturacağı gerekçesi ile kitabın kapağı olarak kabul edilmedi, yerine basitleştirilmiş bir versiyonu seçildi. Salgın yüzünden sanal müzayedede satılan eserin arka planında açığa çıkmamış gizemler var. Herge, yayıncının mirasçıları da onayladığı gibi çizimi yayıncı Louis Casterman’ın o zaman 7 yaşında olan oğlu Jean-Paul’a verdi. Jean-Paul’un çizimi altı parçaya katladığına ve on yıllar sonra gün yüzüne çıktığı bir çekmecede sakladığına inanılıyor.

Ancak uzmanlar bu hikayenin doğruluğunu sorguluyor. Bazıları kağıtta görünen katlanma izlerinin bizzat Herge’nin çizimi yayınevindeki basım müdür yardımcısına göndermek için bir zarfa koyduğu sırada oluştu görüşünde. Çizim 1936 yılından bu yana Casterman’da kaldı. Mavi Lotus, Belçikalı ressamın başyapıtlarından biri olarak kabul ediliyor ve çizimlerinde bir dönüm noktası olduğu ifade ediliyor. Bu serinin karikatürleri 1936 yılında cilt haline getirilmeden önce, 1934- 1935 yılları arasında yayımlandı. “Olağanüstü” ve “özel bir eser olarak” nitelendirilen çizimde ünlü roman kahramanının Çin kostümü giymiş bir şekilde kafasını bir kavanozdan sarkıttığı, kendisini bir ejderhanın beklediği görülüyor.

Eser, Fransız müzayede evinin 2014 yılında Tenten kitaplarının kapaklarının satışında elde edilen 2,51 milyon euro rekoru kırdı.

Salgın 2020’de Alman ekonomisini vurdu

Borsa için kritik bir hafta

Gaz borcunu ödeyemeyen İBB parkı rehin verdi

Ziraat Gayrimenkul Bankası

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)