BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTemyiz Mahkemesi Halkbank'ın talebini nisanda görüşecek----

Temyiz Mahkemesi Halkbank'ın talebini nisanda görüşecek

Temyiz Mahkemesi Halkbank'ın talebini nisanda görüşecek
10 Mart 2021 - 05:44 www.finansgundem.com

Halkbank'ın Amerika'da yargılanmaya itirazını kabul eden İstinaf Mahkemesi, federal mahkemenin, temyiz kararını beklemesini istemişti. İstinaf Mahkemesi Halkbank'ın talebiyle ilgili nisan ayının ilk haftası ara duruşma yapacak

New York İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi’nce bugün Adalet Bakanlığı sistemi elektronik dosyasına girilen son karara göre Halkbank dosyası, nisan ayının ilk haftası yapılacak ara duruşmada ele alınacak. 3 hakimden oluşan heyet, duruşmanın tam gününü daha sonra belirleyecek.

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı ve Halkbank’ın avukatları da ara duruşmaya katılmak için başvuruda bulundu. Tarafların, mahkeme heyetiyle bir araya gelerek argümanlarını karşılıklı sunması bekleniyor.

Başsavcılık: ”Halkbank ABD’ye karşı suç işledi burada yargılanabilir”

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı, temyiz mahkemesine geçen hafta sunduğu 66 sayfalık dilekçede Halkbank’ın, ABD’de yargılanabileceğini belirtti. Başsavcılık itiraz dilekçesinde şimdiye kadar görülen davalardan bazı örnekler verdi.

Başavcılık, Halkbank’ın Amerikan devletine yalan beyanda bulunduğunu, ABD mali sistemini kullanarak kara para akladığını belirterek, suçun bu ülkede işlendiği için yargılamanın burada yapılacağını kaydetti.

HALKBANK'IN 17 MART'A KADAR CEVAP VERMESİ GEREKİYOR

Halkbank’ın avukatlarının, başsavcılığın dilekçesine 17 Mart tarihine kadar cevap vermesi gerekiyor

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde görülen Halkbank davasının duruşmalarının daha önce 1 Mart’ta başlayacağı açıklanmış, daha sonra da 3 Mayıs'a ertelenmişti.

Halkbank’ın başvurusunu değerlendiren New York İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi, Halkbank’ın davadan düşürülmesi talebini reddettiğini, ancak yabancı bir kuruluş olduğu için Amerikan mahkemelerinde yargılanmayacağıyla ilgili talebini kabul ederek değerlendireceğini açıklamıştı.

Federal Mahkeme üst mahkemenin kararını bekleyecek

İstinaf Mahkemesi, Halkbank’ın başvurusunu hızla değerlendireceğini belirterek, davanın görüldüğü federal mahkemeden kendi kararını verinceye kadar davayla ilgili yaptığı tüm işlemleri askıya almasını istemişti.

Mahkeme, Halkbank ve New York Güney Bölgesi Başsavcılığı'ndan, 17 Mart tarihine kadar davayla ilgili dilekçelerini sunmalarını istemişti. 3 Mayıs'ta başlayacağı belirtilen seri duruşmalarla ilgili federal mahkemenin kararları, temyiz kararının açıklanmasına kadar durdurulmuştu

Aynı başvuruyu federal mahkeme daha önce reddetmişti

Halkbank, daha önce yabancı bir kuruluş olduğu gerekçesiyle ABD’de yargılanamayacağı iddiasıyla New York Federal Mahkemesi'ne başvurmuştu. Hakim Richard Berman, Halkbank’ın yabancı bir kuruluş olduğu iddiasını reddetmiş, bu kurumun Amerikan finans ve bankacılık kuruluşlarını kullanarak, İran’a yönelik ABD yaptırımlarını deldiği gerekçesiyle federal mahkemede yargılanabileceğine hükmetmişti. Halkbank, bir üst mahkemeye başvurup kararın temyizini istemişti. (amerikaninsesi.com)

Halkbank davası Türkiye'de sürecek

 

Halkbank davası ile ilgili iki kritik karar

 

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kemal KAYA13 Mart 2021 15:33

    Eve giren hırsızın hicmi sucu yok abd haydud devlet anladık ozaman doları kullanmayalım dolarla boclanmayalım

  • mali10 Mart 2021 22:03

    ABD SEN TÜRKİYEDE NE İSTİYORSUN HALKBANKASINIMI  VE ÜLKEMİZİMİ BÖLMEKMİ SEN DEĞİL AVRUPAYIDA YANINA AL GEL  ALSAN  ALSAN ANCAK ÜÇÜN BİRİNİ ALIP ARKANA BAKMADAN GİDERSİN 

  • Kemal KAYA13 Mart 2021 15:36

    Hadi ordan dedi dolar ikiye katladı yırtılan karibanın yakası

  • Ahmet10 Mart 2021 19:06

    Zillet ittifakı yandaşları,teror odaklari...hepsi akli sıra Osman ocalan uzerinden iktidara saldırıyorlar.Osman Ocalan denen teroristin PKK dan ayrilarak PKK ya cephe aldigini ,PKK ve HDP..tarafindan hain ilan edilerek hakkinda olum emri verildigini bilmeyenler bilsin ve aktif olarak teröristlerle kucak kucağa olanlara bakin

  • baturayersin10 Mart 2021 16:40

    pkk silah veren fetoya yataklık yapıyor sonrada türkiyiye devlet bankasına dava açıyor amerikayi zarara ugratıyor diye canı sıkılan dava açıyor bu nasıl edebiyat 

  • şevki10 Mart 2021 17:25

    osman öcalanı TRTye çıkarırsan, Abdde YPGye yardım eder. Osman Öcalan PKKyı bırakıp YPGye geçti çünkü

  • K210 Mart 2021 16:14

    HALKBANK SENIN GİBİ HİSESSENİNDE ABD NİNDE .........KYIM......

  • fafa10 Mart 2021 12:27

    Bu devlet ve millet, Zarrab ve suç ortaklarının utancını neden yaşıyor,onları Türkiye'de neden koruduk,eğer burada yargılama olsaydı Amerika üstümüze bu kadar gelemezdi.Biz aşağılandık, gelecek ceza da cabası.

  • fafa10 Mart 2021 17:40

    Bir Yorum sahibine.Ben sana hakaret etmeyeceğim,çünkü terbiyem buna müsait değil,ancak kör gözünü aç diyeceğim.O zaman nasıl aşağılandığımızı bize nasıl manevi işkence yaptıklarını, dünyada nasıl küçük düçürüldüğümüzü  görürsün.

  • Bir yorum10 Mart 2021 16:42

    Amerika nın adaletine inanan bir sersem  daha.  Feto yu ağırladı  diye bu münafık onurlu mu oluyor a dangalak?

  • Halk10 Mart 2021 11:44

    ABD, sen bana diyorsun ki! Taştan yapılı bir binanın içinde bulunan parasını emanet eden tüm yatırımcı suçlu. Yıllardır cezayı bize kestin! Sözde itirafçının yaptığı işlemden ne haberimiz vardı? Sen bu bahsi geçen kisilerin icinde senin paranla zenginlesme var mı yok mu ona baksana? Yatırımcılar mı zenginlesti? Millet mi? Bu mahkeme ve sahte işbirlikçinin iftiralarını kınıyorum. Bize öyle zarar verdin ki? Allah benim ülkeme yaptığının yüz bin mislini yaşatsın diyeceğim ama senin ülkendede haketmeyen insanlar olduğu düsündügüm için susuyorum. Bu ihlalde kim zenginlesti ise ondan zararını tanzim edip, ülkemi ve kurumlarımızı rahat bırakmalısın. Herkes Hz. Ademin soyundan geliyor. Sen zulümle milletleri yıkmaya çalısıyorsun. Allah fırsat vermesin. Elini kolunu bağlasın insallah. Bu zulme rağmen, hisse degerini belirleyen en büyük hissedarında yatırımcıları düşündüğünü sanmıyorum. Sebep ve sonuç.

  • RAMO CANCAN10 Mart 2021 11:29

    Adamlar tam mafya gibi.kendilerinin köpeği olursan iyi olmazsan her türlü şeyla sana santaj.bizim milletvekilleri de liderlik benim olsun da ükle batarsa batsın.

  • Tespit 10 Mart 2021 11:28

    Halkbank için kritik gün 17 Mart ve 7 Nisan bile bile uzatip duruyorlar. tamamen siyasi bir durum kendileri de biliyor suç olmadığını , açık ve suç tespit edilse idi şimdiye ceza yagdirirdi.

  • cühela10 Mart 2021 17:24

    suç kesin, cezanın ne olacağı tartışılıyor. kırk katır mı, kırk satır mı diye.

  • Kamil10 Mart 2021 10:51

    Bu kadar ilginç bir yargı sistemi görmedim , her gün yeni bir uygulama (M)  (M)  

  • Çöpdemir10 Mart 2021 08:05

    Çok fena yanbasti