BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTemsilciler Meclisi'nden Pentagon'a şok soru----

Temsilciler Meclisi'nden Pentagon'a şok soru

Temsilciler Meclisi'nden Pentagon'a şok soru
17 Temmuz 2019 - 11:21 www.finansgundem.com

ABD’de senatörler Pentagon’dan hastalık taşıyan keneleri ‘silah’ olarak kullanmak için biyolojik deney yürütüp yürütmediğine ve bu böceklerin laboratuvar dışına salınıp salınmadığına açıklık getirmesini talep etti.

ABD Temsilciler Meclisi tarafından kabul edilen tasarı, 1950 ile 1975 yılları arasındaki 25 yıllık süreçte Pentagon’un eklembacaklıları biyolojik silah olarak kullanacak testleri yürütüp yürütmediğinin bir genel müfettiş tarafından incelemesini öngörüyor. 

Eğer yürütüldüyse, bu tarz deneylerde kullanılan böceklerin ‘kasten veya kazara’ laboratuvar dışına salınıp salınmadığına cevap verilmesi de isteniyor.

Tasarı, 11 Temmuz’da 2020 yılı savunma bütçesi görüşmeleri sırasında gündeme geldi ve ertesi gün kabul edildi. Tasarıya öncülük eden Cumhuriyetçi Senatör Chris Smith, “Cevaplara ihtiyacımız var ve onlara şimdi ihtiyaç duyuyoruz” dedi.

Tasarının ABD Başkanı Donald Trump’ın önünce gelmeden önce Senato’dan da geçmesi gerekiyor.

'İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI'NIN ARDINDAN BAŞLADI'

Tasarı, Pentagon’un İkinci Dünya Savaşı’nın ardından biyolojik silahların potansiyelini araştırmak amacıyla hastalık yerleştirdiği böcekler üzerinde çalıştığı iddiaları üzerine hayata geçirildi. Bu durum, böceklerin biyolojik silah olarak kullanabileceği endişesine yol açmıştı. 

Richard Nixon, başkanlığı döneminde 1969 yılında ABD hükümetinin biyolojik silahlar üzerinde araştırma yapmasını yasaklamıştı. Ancak ABD ordu mensuplarını bu tarz biyolojik ajanlardan korumak gerekçesiyle yapılan çalışmalar devam ettirildi.

KİTAPLA GÜNDEME GELDİ: HASTALIKLA DENEYİN BAĞLANTISI VAR

Bu yılın başlarında piyasaya çıkan ‘Bitten: The Secret History of Lyme Disease and Biological Weapons’ (Isırılmış: Lyme Hastalığının ve Biyolojik Silahların Gizli Tarihi) adlı bir kitap, iddiları tekrar gündeme getirdi.

Kitapta, kene ısırması sonucu bulaşan Lyme gibi hastalıklar ile bu tarz deneyler arasında bir bağlantı olabileceğini savunuyor. (Sputnik)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)