BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTemizlik işçisi1.5 kilo altın buldu sahibine verdi----

Temizlik işçisi1.5 kilo altın buldu sahibine verdi

Temizlik işçisi1.5 kilo altın buldu sahibine verdi
23 Mayıs 2014 - 05:29 www.finansgundem.com

Adıyaman'da belediye temizlik görevlisi Abuzer Çelik, çöplerin kenarında 130 bin lira değerinde 1.5 kilo altını polisler aracılığıyla sahibine verdi

Adıyaman Belediyesi’nde 10 yıldır temizlik görevlisi olarak çalışan Abuzer Çelik, dün öğleden sonra Harıkcı Caddesi üzerinde temizlik yaptığı sırada çöplerin kenarında kutu içinde 1.5 kilo altın buldu. Altın dolu kutuyu alan Çelik, Sümer Meydanı’ndaki kuyumcular çarşısında bulunan polis noktasına gitti. Çelik’in durumu anlatması üzerine olay yerine gelen Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Ali Yaylagül ile temasa geçti. Yaylagül, altın dolu kutunun Gaziantep’ten gelen kuyumcu toptancılığı yapan ismi açıklamayan bir kişiye ait olduğunu ve firma yetkilisini teslim etmek üzere altınları alabileceğini söyledi. Bunun üzerine Çelik’in bulduğu altın dolu kutu, polisler eşliğinde Mehmet Ali Yaylagül’e teslim edildi.

"DURUMUM YOK AMA HARAM OLDUĞU İÇİN ALMADIM"

Altınları bukup teslim eden temizlik görevlisi Abuzer Çelik, "Yerde temizlik yaparken buldum. Arabamın içine koydum. İleride baktım içinde altın var tekrardan kapattım. Daha sonra kuyumcuların orada görevli polise söyledim ve ona teslim ettim. Haram olduğunu biliyorum. Durumum fazla yok. 6 çocuğum var ama Allah haram yedirmeyi nasip etmesin. Bir daha olsa yine aynı şekilde teslim ederim" dedi.

2 YÜZÜK VE 3 GÜN İZİNLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Mehmet Ali Yaylagül ise ismini vermek istemeyen firma yetkilisiyle görüştüğünü ve Abuzer Çelik’in örnek davranışından dolayı hediye olarak iki yüzük verilmesini kararlaştırdıklarını söyledi. Yaylagül, "Yaklaşık 1.5 kilo civarında bir altın kutusunu valizlerinden düşürmek üzere belediyenin temizlik işçisi tarafından bulundu. Bizim memleketin tabiriyle helal mal, helal adama da denk gelmiş. Gerçekten ben huzurunuzda amcamızı tebrik ediyorum" diye konuştu.Öte yandan Abuzer Çelik’e, örnek davranışından dolayı çalıştığı taşeron firma tarafından 3 gün izin verildi.
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)