BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTemizlik işçilerine ödenen yıllık maaş ve mesai ücretleri rekor kırdı.----

Temizlik işçilerine ödenen yıllık maaş ve mesai ücretleri rekor kırdı.

Temizlik işçilerine ödenen yıllık maaş ve mesai ücretleri rekor kırdı.
16 Aralık 2021 - 11:23 www.finansgundem.com

New York sokaklarında çöpleri toplayan bazı temizlik işçilerine ödenen yıllık maaş ve mesai ücreti, pandemi sürecinde rekor kırdı.

ABD'nin New York kentinde, geçen yıl sokaktaki çöpleri toplayan 100'e yakın işçinin mesai ücretleriyle beraber yıllık 300 bin dolara yakın (4,5 milyon TL’den fazla) maaş aldığı ortaya çıktı.

New York Post gazetesinin haberine göre, kentteki temizlik departmanında çalışan çöp toplayan işçilere ve müfettişlere ödenen dolgun maaşların başlıca sebebi, Kovid-19 pandemisi nedeniyle yaşanan istihdam eksikliği ve geçen yıl ülke çapında görülen yoğun kar yağışıydı.

New York Post'a konuşan Empire Kamu Politika Merkezi Araştırma Direktörü Peter Warren, “İşle ilgili kronik devamsızlık sorunu ve yetersiz sendika çalışma kuralları, temizlik departmanında mesai ücretlerinin aşırı düzeyde artmasına katkı sağladı. Kuşkusuz pandeminin de etkisi oldu” dedi.

Yıllık mesai ücretleri 100 bin doları bulan 94 çalışandan biri olan ve yakın zamanda emekliye ayrılan eski temizlik müfettişi Devon Graham, pandemi nedeniyle durmadan çalıştığını ve son iki yılın kendisi için çok zor geçtiğini söyledi.

New York Post, kentteki temizlik departmanında geçen yıl çalışanlara ödenen mesai ücretlerinin, emniyet ve itfaiye gibi birimlerin çok önüne geçerek yüzde 86'lık artışla rekor kırdığına dikkat çekti.

Rusya, ABD'ye rekor sayıda mühimmat gönderdi

 

ABD Kongresi 770 milyarlık savunma yasasını onayladı

 

ABD'de can kaybı 800 bin 473'e yükseldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)