BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTemasek, Bayer'den hisse alıyor----

Temasek, Bayer'den hisse alıyor

Temasek, Bayer'den hisse alıyor
19 Nisan 2018 - 11:03 www.finansgundem.com

Ferit Şahenk'in sahibi olduğu D.Ream'den yüzde 20 oranında hisse alan Temasek'in Alman ilaç devinden de pay aldığı açıklandı

Geçtiğimiz günlerde aralarında Nusret'in de olduğu Doğuş Grubu şirketlerinden d.ream International'e ortak olan Singapur devlet fonu Temasek, son yatırımını Alman ilaç devi Bayer'e yaptı. Temasek, Bayer'den 31 milyon adet hisse alacağını açıkladı

Halen Bayer'de yüzde 0.4 payı olan Temasek, bu alımla birlikte Alman devindeki ortaklık payını yüzde 4'e yükseltecek. Temasek, söz konu 31 milyon hisse için 3 milyar euro ödeyecek.

Satın almanın duyurulmasının ardından bir açıklama yapan Bayer CEO'su Werner Baumann, Temasek'in uzun vadeli bir yatırımcı olduğuna işaret ederek, "Bu yatırım, Monsanto'nun satın alımını ve Bayer’un güçlü büyüme beklentilerini içeren iş stratejimizi onaylıyor.” dedi.

Bayer, geçtiğimiz günlerde zirai ilaç alanında faaliyet gösteren ABD'li dev Monsanto'yu 62.5 milyar dolar karşılığında satın almıştı.

Bayer'deki payını artıran Temasek, Türkiye'ye de yabancı bir grup değil. Temasek, geçtiğimiz hafta Doğuş Grubu'nun tüm yeme içme yatırımlarını kapsayan Doğuş Restaurant Entertainment and Management'ın (d.ream) altında yer alan bazı markaları bünyesinde toplayan d.ream International BV şirketine yatırım yapmıştı.

Temasek ve İngiltere’de bulunan yerleşik uluslararası sermaye fonu Metric Capital Partners, içinde Nusret markasının da bulunduğu d.ream International'ın yüzde 17'sini 200 milyon dolar karşılığında devralmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)