BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakTema World'ün yeri değiştirilecek!----

Tema World'ün yeri değiştirilecek!

Tema World'ün yeri değiştirilecek!
19 Mayıs 2016 - 07:27 www.finansgundem.com

Karayolları Genel Müdürlüğü, TEM’den geçen sürücülerin gözlerinin takılabileceği gerekçesiyle eğlence parkı Tema World’ün yerinin değiştirilmesini istedi

Mesa, Artaş, Öztaş, Kantur-Akdaş Ortak Girişim Grubu tarafından Halkalı Atakent’te inşa edilen Tema İstanbul projesinde yer alan eğlence parkı Tema World’ün yeri değişiyor. Karayolları Genel Müdürlüğü, Avrupa Transit Karayolu’ndan (TEM) geçen sürücülerin gözlerinin takılabileceği gerekçesiyle Tema World’ün yerinin değiştirilmesini istedi. Mesa, Artaş, Öztaş, Kantur-Akdaş Ortak Girişim Grubu, Tema World’ü projede fuar alanı olarak ayrılan bölüme inşa etme kararı aldı. Yaşamın başladığı konut projelerinin bitişiğindeki fuar alanı ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı kararla inşaatı devam eden 3. havalimanı yakınlarına taşınacak.

2 YIL ERTELENDİ

Habertürk'ün haberine göre, 1.5 milyon metrekarelik arazide inşa edilen Tema İstanbul projesi 3 bin 614 konutun yanı sıra alışveriş, ticari ve sosyal alan ile temalı eğlence parkından oluşuyor. Konutlarda yaşamın başladığı projede temalı eğlence parkının temeli henüz atılmamıştı. Projenin toplam yatırım değeri 1 milyar 885 milyon TL olarak açıklanmıştı. Tema İstanbul projesinin eğlence bölümünü oluşturacak Tema World’ün bu yıl faaliyete geçmesi planlanıyordu. Ancak değişen proje nedeniyle bu tarih 2018’e kaydı. Şirketin internet sitesindeki bilgilere göre Tema World’ün yatırım bedeli 300 milyon Euro civarında olacak. Tema World yılda 10 milyon ziyaretçi bekliyor.

‘KONUT YAPMA HAKKIMIZ VAR AMA KARAR VERMEDIİ

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Tema World’ün fuar için ayrılmış alana taşınması için proje hazırladıklarını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay beklediklerini söyledi. Tema World’den boşalacak araziye konut ve ticari ünite yapma haklarının bulunduğunu belirten Çetinsaya, araziyi nasıl değerlendireceklerine henüz karar vermediklerini ifade etti.

FUAR ALANI YERİNE TAŞINACAK

Yeni projeye göre eğlence parkı Tema World, Tema İstanbul projesindeki fuar alanına taşınacak. Projedeki fuar alanının ise yapımı devam eden 3. havalimanı yakınlarında inşa edilmesi planlanıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)