BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiTelekom şirketleri 'holografik görüşme' denemelerine başladı----

Telekom şirketleri 'holografik görüşme' denemelerine başladı

Telekom şirketleri 'holografik görüşme' denemelerine başladı
22 Eylül 2022 - 08:31 www.finansgundem.com

Avrupalı cep telefonu operatörleri, iki boyutludan üç boyutluya geçerek geleceğin "holografik çağrıları" üzerine denemeler yapıyor. Amaç gerçek zamanlı görüntülü görüşmenin ötesinde kişinin üç boyutlu sanal halini görmeyi sağlamak.

Slovenyalı derin teknoloji şirketi MATSUKO, Yıldız Savaşları (Star Wars) hologramları yapmaya odaklanan bir teknoloji geliştirdi ama benzer bir teknolojiyi daha gerçekçi hologramlar için kullanmaya başladı.

Mobil operatörler Deutsche Telekom, Orange, Telefonica ve Vodafone da güçlerini üç boyutlu görüşmelere öncülük eden bu şirketle birleştirdi. Telekom şirketleri iletilebilir kalitede holografik görüşmeleri denemek için bir pilot programa dahil olduklarını duyurdu.

Bilim-kurgu filmlerinden çıktı gerçek hayata geldi

Teknoloji 5G kullanarak çalışıyor. Herkesi ve her şeyi, örneğin makineleri birbirine bağlamak için dizayn edilen mobil ağ internetin hızlı çalışmasını sağlıyor. Akıllı telefon kamerası hologram gönderecek kişinin iki boyutlu videosunu çekiyor. Video daha sonra bulutta işlenerek izleyenlere iletilebilecek üç boyutlu holograma dönüştürülüyor.

İlk kavram kanıtlama testi holografik çağrıya ve böylece izleyicilerin bir kişiyi hologram şeklinde görebilmesine imkan tanıdı.

Vodafone ticari yetkilisi Alex Froment-Curtil, "Bu kavram testi holografik iletişimi bilim-kurgudan çıkarıp gerçek hayattaki cep telefonlarına getirdi" dedi.

"Metaverse'e doğru ilk ama anlamlı bir adım"

Telekom şirketleri henüz tam var olmamasına karşın bazıları tarafından geleceğin çalışma, sosyalleşme ve ilişki kurma biçimi olacağına inandığı Metaverse gibi kapsamlı sanal dünyaya dikkatini çevirdi. 

Holografik görüşme denemesi, Orange Innovation'ın Pazarlama ve Tasarım Bölümü Başkan Yardımcısı Karine Dussert-Sarthe tarafından "Metaverse'e doğru ilk ama anlamlı bir adım" olarak değerlendirildi.

Euronews'in haberine göre bu teknolojinin ne zaman ya da nasıl kamuoyuna sunulacağı ya da belki de sunulmayacağına dair henüz bir bilgi olmasa da teknolojiyi ilerletmek üzerine çalışmalar devam ediyor.

Dünyanın ilk üç boyutlu görüntüleme cihazı tanıtıldı!

Dünyanın ilk holografik ekranlı telefonu göründü

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)