BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTelefon dolandırıcıları sınırları aştı!----

Telefon dolandırıcıları sınırları aştı!

Telefon dolandırıcıları sınırları aştı!
26 Eylül 2022 - 12:02 www.finansgundem.com

İstanbul’dan Almanya’da yaşayan bir çok kişiyi arayarak “Piyango kazandınız” diye dolandıran suç şebekesine polis 5 ilde operasyon düzenledi. Alman polisi ile ortak yapılan operasyonda 28 şüpheli yakalandı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri nitelikli dolandırıcılık yapan bir şebekenin özellikle Almanya'da yaşayan birçok kişiyi dolandırdığını belirledi.

Suç örgütüne yönelik Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlatıldı.  Çetenin özellikle Almanya'da yaşayan kişileri arayarak “Piyangodan ikramiye kazandınız” diyerek dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi.

Sözcü'den Habip Atam'ın haberine göre şüpheliler, aradıkları kişilere ikramiye havalesi için bazı ödemeler yapmaları gerektiğini söyledi. İkna olan kişiler çetenin kurbanı oldu.

‘KENDİLERİNİ POLİS VE RESMİ MEMURU OLARAK TANITTILAR'

Türk Polisi, olayın bir ayağının Almanya'da olması sebebiyle Alman Polis Departmanı ile ortak çalışma başlattı. Araştırmalar sonucu çetenin aradıkları bazı kişilere de kendilerini polis ve resmi memur olarak tanıtıp yeniden ulaştıkları anlaşıldı.

İddiaya göre, şebeke üyeleri ulaştıkları kişileri hesaplarında usulsüz para aktarımı yapıldığı konusunda korkutarak, para talep etti.

Şebeke üyelerinin kandırdıkları kişilerden talep ettikleri paraları farklı ödeme sistemlerinden aldıkları anlaşıldı. Daha sonra aldıkları paraları bankaya yatıran şüphelilerin 394 bin euro haksız kazanç elde etikleri tespit edildi.

Çalışmaların ardından 21 Eylül'de İstanbul, Rize, Tokat, Şanlıurfa ve İzmir'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda 28 şüpheli yakalandı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliye sevk edilen şüphelilerden 4'ü adli makamlarca serbest bırakıldı. 23 şüpheli hakkında adli kontrol uygulandı, 1 kişi ise tutuklandı.

Banka dolandırıcılığında emsal karar!

 

Milyar dolarlık banka dolandırıcılığı yapan isim kaçmaya hazırlanıyor

 

Muğla'da merdiven altı kira vurgunu

 

Kâr vaadiyle 100 milyon liralık vurgun

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)