BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTel örgü kaçakları azalttı----

Tel örgü kaçakları azalttı

Tel örgü kaçakları azalttı
09 Şubat 2013 - 23:54 www.finansgundem.com

Yunanistan'ın Türkiye sınırına inşa ettiği tel örgünün kaçak göçü büyük oranda azalttığı bildirildi

Yunanistan'ın Meriç (Evros) bölgesinde kaçak göçmen geçişini engellemek için tel örgü inşa edilmesinden sonra bölgede yakalanan kaçak sayısında büyük düşüş kaydedildiği bildirildi.
Yunan polis teşkilatı ELAS'ın verilerine göre, tel örgünün inşa edildiği Orestiada bölgesinde 2012 yılının temmuz ayında 6 bin kaçak göçmen yakalanırken, 2013'ün ocak ayında bu sayı sadece 45 oldu.
Yunan medyasında çıkan haberlerde, tel örgünün yanısıra, geçen ağustos ayında uygulamaya başlanan "Aspida" (Kalkan) operasyonu ile kaçak göçmenlerin ülkeye giriş yollarından en önemlisinin kapatıldığı ifade edilirken, Türk-Yunan sınırında tel örgünün dikildiği yerden artık "sinek bile geçmediği" yorumu yapılıyor.
Evros'ta tel örgünün yapımını üstlenen "DAGRES A.T.E" şirketinin Başkanı Petros Dagres, daha önce yaptığı açıklamada, çalışmanın tamamlandığını ancak, tel örgülere önceden yerleştirilen termal kameralarla ilgili fiber optik ağlarda düzeltilmesi gereken bazı sorunlar bulunduğunu belirtmişti.
Dagres, 4 metre yüksekliğinde ve 10 bin 365 metre uzunluğunda inşa edilen tel örgünün Kastanies (Pazarkule) sınır kapısından Meriç (Evros) nehrine kadar uzandığını ve mekanik yardım olmadan aşılmasının olanaksız olduğunu kaydetmişti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)