BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTekstildeki grev bitti!----

Tekstildeki grev bitti!

Tekstildeki grev bitti!
24 Ağustos 2013 - 09:43 www.finansgundem.com

Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası'nın kararıyla bazı tekstil işletmelerinde başlatılan grev sona erdi

Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri (TEKSİF) Sendikasının, Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası ile yürütülen 23. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınmaması neticesinde, 15 Ağustos tarihi itibarıyla aldığı grev kararı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in katkılarıyla sona erdi.
TEKSİF, Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası ile imzalanan toplu iş sözleşmesiyle, ücret zammının birinci altı ay yüzde 5, ikinci altı ay yüzde 3, üçüncü altı ay yüzde 3, dördüncü altı ay yüzde 4, beşinci altı ay yüzde 3 ve altıncı altı ay yüzde 4 şeklinde olduğu bildirildi.
TEKSİF'ten yapılan yazılı açıklamada, 15 ve 19 Ağustos'ta iki etapta 30 işyeri ve işletmede sürdürülen grevin, Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası ile toplu iş sözleşmesinin imzalanmasıyla sonuçlandığı belirtildi.
TEKSİF'in olmazsa olmaz hükümleri ikramiye, kıdem zammı, fazla mesai ve ücret zammı maddelerinin talep ettikleri şekilde sonuçlandığına işaret edilen açıklamada, Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikasına üye iş yerlerinde ödenen 72 günlük ikramiyelerin, 9 gün süren grev süresindeki müzakereler sonucu 120 güne çıkarıldığı bildirildi.
Hafta içi fazla çalışmaların yüzde 100 zamlı, hafta tatili çalışmasının yüzde 100 zamlı, ayrıca müteakip hafta içinde bir gün ücretli izin verilmesinin esas olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Genel tatil ve ulusal bayram çalışmaları yüzde 100 zamlı (3 yevmiye), dini bayram çalışmaları ise 4 yevmiye olarak ödenecektir. Ücret zammı birinci altı ay yüzde 5, ikinci altı ay yüzde 3, üçüncü altı ay yüzde 3, dördüncü altı ay yüzde 4, beşinci altı ay yüzde 3 ve altıncı altı ay yüzde 4 şeklinde olmuştur. Ayrıca enflasyon rakamlarının bu seviyeleri aşması durumunda eksik kalan oran ücretlere ilave edilecektir. 1 Nisan 2013-31 Mart 2016 tarihleri arasında yürürlükte kalacak 23. Dönem Grup Toplu İş Sözleşmesi ile üyelerin kıdemlerine göre her bir çalışma yılı için 7 lira kıdem zammı eklenecektir."
Şubat ayından bu yana, Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası ile yürütülen 23. Dönem Grup Toplu İş Sözleşmesi müzakerelerinde son ana kadar sürdürülen görüşmeler sonucu, işveren tarafının tutumu sonucunda 30 işyeri ve işletmede12 bin tekstil işçisi greve başlamıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)