BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTekrar ne zaman seyahat edeceğiz----

Tekrar ne zaman seyahat edeceğiz

Tekrar ne zaman seyahat edeceğiz
24 Mart 2020 - 13:27 www.finansgundem.com

Turizm şirketleri ve havayolları krizde. Akıllıca davrananlar için rezervasyonun tam zamanı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Seyahat sektörü korona virüs nedeniyle oldukça sıkıntılı günler geçiriyor. Küresel anlamda turizm ekonomisini durma noktasına getiren korona virüsün sektördeki ve insan hayatındaki etkilerini Marketwatch yazarı Sam Kemmis kaleme aldı:

“Bir seyahat yazarı ve takıntılı biri olarak benim için bu yıl stres dolu bir yıldı. Birkaç hafta önce herkes ‘Yaz tatili için puan kullanmalı mıyım?’ diye sorarken şimdi herkes ‘Bir daha uçağa binebilecek miyim?’ diye soruyor.

Daha ne kadar saklanmamız gerekiyor? Ne zaman tekrar seyahat etmek güvenli olacak? Ve neden yüze dokunmamaya çalışmak daha çok yüze dokunmaya neden oluyor?

Bu noktada, bu soruların hiçbirinin cevabını bilmiyoruz ve muhtemelen bir süre de öğrenemeyeceğiz. Bu, bu yılki planlarımızı iptal edeceğiz anlamına mı geliyor? Bu kesin değil.

Korona o sektörü de vurdu: Lüks tüketim

 

Saklanma oyunları

Trump yönetiminin Avrupa'dan seyahat yasağı herkese bir şeyi açıkça ortaya koydu: Şu anda seyahat etmek gerçekten iyi bir fikir değil. Sadece uçak yolculuğunun riski arttıracağından değil, ki arttırıyor, seyahat yasağı gelmesi durumunda evden uzakta mahsur kalma ihtimali de olabilir.

Bu aynı zamanda (paradoksal olarak) tatil planlamak için harika bir zaman. Birçok büyük havayolu şirketi ve otel markası yeni rezervasyonlar için oldukça cömert ve gevşek bir seyahat politikası açıklıyorlar. Böylece şu anda gelecekte ücretsiz olarak iptal edebileceğinizi bilerek uçuş ya da otel rezervasyonu yapabiliyorsunuz.

Örneğin ben yakın zamanda Nisan ayında iki, Mayıs ayında bir ve Temmuz ayında da başka bir uçuş rezervasyonu yaptım. Bu uçuşlardan (eğer uçuş olursa) hangisinde yer alabileceğime ya da isteyeceğime dair hiçbir fikrim yok, ama risk çok düşük çünkü yatırdığım bütün parayı geri alabileceğim.

Ancak bunu takip etmeden önce araştırmayı unutmayın.

Türkiye hava sahasını kapatıyor, uçuşlar yapılmayacak

 

Küçük yazıları okuyun

Bu esnek seyahat politikalarının ne olursa olsun seyahatinizi değiştirmek veya iptal etmek için tam yetki sunmadığını unutmayın. Her biri, bu ay rezerve edilen seyahatle neler yapabileceğiniz ve yapamayacağınız konusunda çeşitli kısıtlamalara sahiptir.

Rezervasyon yapmadan önce poliçeyi dikkatlice kontrol ettiğinizden emin olun ve şu yaygın özelliklere dikkat edin:

Uçuş değiştirirken yine de ücret farkını ödemeniz gerekir. Havayolları yeni rezervasyonlar için değişiklik ücretlerinden feragat etmektedir, ancak bu, orijinal biletiniz ile değiştirdiğiniz her şey arasındaki fiyat farkını içermez. Örneğin, orijinal biletiniz 200 dolar tutarsa ve biletinizi 300 dolara değiştirirseniz, yine de bu 100 dolarlık ücret farkını ödemeniz gerekir.

Birçok program yalnızca tek bir değişiklik sağlar. Birçok havayolu ve otel yeni rezervasyonlarda yalnızca tek bir ücretsiz değişiklik sağlar, bu nedenle tamamen esnek bir bilet aldığınızı düşünmeyin.

İptaller zor olabilir. Birçok havayolu, iptal edilen bileti yalnızca o havayolu ile kredi olarak iade edecektir. Bu iptallerde etkili olan bilet değişiklikleri (orijinalini değiştirmek yerine sadece kredi ile yeni bir bilet satın almak zorunda kalırsınız). Bu yüzden hepsi için geri ödeme alabilirsiniz düşünerek bir düzine bilet satın almayın.

Serbest yollar

Son olarak orada kötü durumdaki, kuşatılmış müşteri hizmetleri çalışanları için bir şeyler söylemeyi bir kamu hizmeti sorumluluğu olarak görüyorum:

Yapabilirseniz, önümüzdeki birkaç hafta içinde otelleri ve havayollarını aramayı en aza indirin. Havayolu telefon hatları, özellikle son zamanlarda, bilet değiştirmek veya iptal etmek isteyenlerle kıstırılmış durumda ve bazılarının (Avrupa’dan dönenler gibi) diğerlerine göre çok daha acil yardıma ihtiyacı var.

Havayolu telefon hatlarını tuvalet kağıdı gibi düşünün: Hepimizi için biraz gerekli fakat paylaşmak yerine birinin daha fazla alması kriz çıkarıyor."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)