BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTeknoloji şirketleri Topbaş'tan ne istedi?----

Teknoloji şirketleri Topbaş'tan ne istedi?

Teknoloji şirketleri Topbaş'tan ne istedi?
12 Aralık 2016 - 13:23 www.finansgundem.com

Teknoloji şirketleri üst düzey yöneticileri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a önemli bir talep iletti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, geçtiğimiz haftalarda teknoloji şirketlerinin yöneticileriyle bir kahvaltıda buluştu. Akıllı şehirler ve kentin teknolojik altyapısının gündeme alındığı kahvaltının ana gündeminin ardından katılımcı şirketlerin üst düzey yöneticilerinden önemli bir talep geldi. Aldığımız duyumlara göre şirket yöneticileri Başkan Topbaş'tan İstanbul'daki bir ilçenin kendilerine açılmasını istedi. Teknoloji şirketleri, burada pilot bir akıllı şehir örneği yaratmak istiyor. Bu pilot ilçenin açık platform haline getirilmesi ve burada her türlü yazılım ve donanım kullanılarak akıllı bir nokta oluşturulması planlanıyor.

Şu anda ilçenin hangisi olacağıyla ilgili bilgi bekleyen şirketlerin yöneticileri, akıllı şehir altyapısına kavuşmak ve bu alanda start up ekosisteminin desteklenmesi için pilot ilçe uygulamasının önemli olduğu görüşünde birleşiyor. Davete katılan Intel Türkiye CEO'su Burak Aydın da bu talebin akıllı şehre ulaşmada önemli bir adım olacağını söylüyor. Aydın, "Akıllı aydınlatmadan park yerlerine ve panolara kadar pek çok donanım için ilçenin pek çok verisinin teknoloji şirketlerine açık olması önemli. Bu proje start up'lara da fırsatlar sunacak" diyor. (Ekonomist Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)