BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTeknoloji hisselerinde yön aşağı döndü----

Teknoloji hisselerinde yön aşağı döndü

Teknoloji hisselerinde yön aşağı döndü
30 Nisan 2022 - 09:24 www.finansgundem.com

ABD merkezli teknoloji devleri küresel çalkantılar nedeniyle zor zamanlar yaşıyor

Google'ın ana şirketi Alphabet, Amazon, Apple ve Meta, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin rakamları açıkladı. Bu da küresel piyasaları etkileyen çalkantılardan etkilenmediklerini gösterdi.

Teknoloji devleri yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sırasında karlarının hızla arttığını görse de, analistlere göre Ukrayna’daki savaşla bağlantılı ekonomik durum, büyümeleri ve gelecekleri üzerinde baskı oluşturuyor.

Apple CEO’su Tim Cook, “Kovid-19 nedeniyle tedarik zinciri kesintilerinden ve Ukrayna’daki savaşın yıkımından kaynaklanan silikon kıtlığından yaşanan zorlukları kabul etmek istiyorum” dedi.

Amerikan teknoloji devleri milyarlarca dolar kar bildirirken, hisselerinin bir kısmı zorlukların yakında ortadan kalkmayacağı beklentisiyle düştü.

EMarketer analisti Paul Verna’ya göre, şirketler bazı salgın sonrası yansımalardan zarar görebilir.

Amazon, 2015’ten bu yana ilk üç aylık kaybını açıkladı. Elektrikli kamyon üreten bir şirket olan Rivian’a yaptığı yatırımdan etkilenen şirket, önümüzdeki aylarda zorlukların devam edeceği konusunda uyardı.

E-ticaret devi, yılın ilk üç ayında 3,8 milyar dolar kaybettiğini ve Rivian hissesinin değerinde 7,6 milyar dolar kaybettiğini bildirdi.

E-ticaret sitesindeki satışlar analistlerin beklentilerini karşıladı, ancak Amazon CEO’su Andy Gacy önümüzdeki aylarda zor zamanlar konusunda uyardı.

Gacy, savaşa, enflasyona, işgücü maliyetlerine ve Kovid-19 salgınına dikkat çekti.

Apple, devam eden güçlü tüketici talebi nedeniyle beklenenden daha iyi kazançlar bildirdi, ancak Çin’de salgının patlak vermesini önlemek için yapılan kapatmaların ve tedarik zincirlerinde devam eden sorunların Haziran çeyreğinin sonuçlarını 4 ila 8 milyar etkileyeceği konusunda uyardı.

iPhone satışları hala şirketin en önemli kâr kaynağı.

Alphabet ve Meta, dijital reklamcılığa güveniyor ve kazanç raporları, pazarlamacıların bütçeleri konusunda daha dikkatli olduklarını ve iki grubun maliyetlere daha fazla dikkat etme sözü verdiğini gösteriyor.

Google uyardı: Milyarlarca cihaz tehlikede!

Teknoloji devlerinin borsalardaki 2022 planı

Apple çalışanları, şirkete karşı ilk sendikayı kuruyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)