BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTekne arızası nedeniyle geldiği adadan yıllar sonra ayrılıyor----

Tekne arızası nedeniyle geldiği adadan yıllar sonra ayrılıyor

Tekne arızası nedeniyle geldiği adadan yıllar sonra ayrılıyor
26 Nisan 2021 - 14:24 www.finansgundem.com

İtalya'daki Budelli adasında 1989'dan beri tek başına yaşayan 81 yaşındaki 'İtalyan Robinson Crusoe', milli park yetkililerinin yıllardır süren ısrarının ardından adayı terk ediyor.

Eski bir öğretmen olan Mauro Morandi, 32 yıl önce İtalya'dan Güney Pasifik'e ulaşmaya çalışırken teknesinin arızalanmasının ardından Sardunya kıyılarındaki Budelli Adası'na geldi.

Pembe kumlarıyla bilinen adaya hayran kalan Morandi, adanın bekçisinin yakın zamanda emekli olacağını öğrenince bu görevi kendisi devraldı.

O zamandan beri sahil kıyılarına vuran plastik atıkları temizleyen, adanın bakımını yapan ve yazın gelen turistlere rehberlik eden Morandi, 2016'da adanın kamuya açılmasına karar verilmesi nedeniyle Budelli'yi terk etmek zorunda.

Guardian'a konuşan 81 yaşındaki Morandi, 2016'dan beri milli park yetkililerinin kendisine adayı terk etmesi için baskı yaptığını ve buna daha fazla katlanmaya gücü kalmadığını söyledi.

'32 yıl sonra buradan ayrılacağım için çok üzgünüm'

Yetkililerin 'evini' bir çevre eğitimi merkezine dönüştüreceğini belirten Morandi, "Onlarla savaşmayı bıraktım. 32 yıl sonra buradan ayrılacağım için çok üzgünüm" dedi. Yetkililer ise, Morandi'nin gerekli izinleri almamasına rağmen adanın bazı bölgelerinde değişiklikler yaptığını söylüyor.

Morandi, hayatının geri kalanını takımadaların en büyüğü olan La Maddalena adasında küçük bir apartman dairesinde geçireceğini söyledi. Morandi, "Ana şehrin eteklerinde yaşıyor olacağım, bu yüzden sadece alışveriş için oraya gideceğim ve geri kalan zamanı kendimi kendime değerlendireceğim. Hayatım çok fazla değişmeyecek, yine de denizi göreceğim. Budelli'ye gelince, umarım birisi onu benim kadar iyi koruyabilir" diye konuştu.

Morandi'nin görevi ilk olarak 2013'de adanın sahibi olan özel şirket iflas edince riske girmişti. Budelli, Morandi'yi adada tutma sözü veren Yeni Zelandalı iş insanı Michael Harte'ye satılmak istenmiş ancak protestolar ve İtalyan hükümetinin müdahalesiyle engellenmişti. 2016'da ise mahkeme, adanın kamuya açılmasına karar vermişti.

1990'dan beri Bundelli'ye turist ziyaretleri kısıtlı olarak gerçekleşiyor.

Bangladeş 1.400 Arakanlı Müslümanı daha ıssız adaya gönderdi

 

Dünyadaki toprakların yalnızca yüzde 3’üne insan eli değmedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)