BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTekirdağ'da karides bolluğu: Kilosu 60 lira----

Tekirdağ'da karides bolluğu: Kilosu 60 lira

Tekirdağ'da karides bolluğu: Kilosu 60 lira
01 Şubat 2022 - 14:27 www.finansgundem.com

Tekirdağ'da av yasağının sona ermesinin ardından sabah denize açılan küçük tekne balıkçıları kıyıya bol karidesle döndü. Tezgahlarda yerini alan karidesin kilogramı 60 liradan satılıyor.

Karides, dil ve pisi balığı avcılığının ocak ayında yasaklanmasıyla balıkçılar, olumsuz havanın da etkisiyle zamanlarının büyük bölümünü limanda geçirerek teknelerinin bakımını yaptı ve zarar görmüş ağlarını onardı.

Bol karidesle döndüler

Balıkçılar, bugün yasağın sona ermesiyle sabah karides için denize açıldı. Kıyıya bol karidesle dönen balıkçıların avladıkları, tezgahlarda yerini aldı.

Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, balıkçıların ağlarına takılan karideslerin yüzleri güldürdüğünü söyledi.

'Çok şükür güzel avcılık oldu'

Küçük tekne balıkçılarının 15 Nisan'a kadar avlanmaya devam edeceğini belirten Pehlivanoğlu, "Ağlarının ve teknelerinin bakımlarını tamamlayan balıkçılar sabah karides için denize açıldı. Çok şükür güzel avcılık oldu. Balıkçı arkadaşlarımız kıyıya boş dönmedi. İnşallah karides böyle devam ederse balıkçının yüzü gülecek. Hava şartları el verdiği sürece karides avcılığı devam edecek" dedi.

Balıkçı Şükrü Ozan Dedeler de bu sezonun durgun geçtiğini, küçük tekne balıkçılarının karides için mesai harcamaya başladığını kaydetti.

Karides tezgahlarda kilogramı 60 liradan satılıyor.

Küçük tekne balıkçılarının umudu karides

 

Şimdi de dondurulmuş karideste korona virüs paniği

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)