BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTekirdağ Belediyesi'ne operasyon----

Tekirdağ Belediyesi'ne operasyon

Tekirdağ Belediyesi'ne operasyon
05 Nisan 2013 - 13:11 www.finansgundem.com

Polis Tekirdağ Belediyesi'ne temizlik ihalesi nedeniyle baskın yaptı

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Tekirdağ Belediyesi’nin şehiriçi temizlik ihalesi ile ilgili başlattığı ihaleye fesat soruşturması, belediye görevlilerine sıçradı. Savcılığın talimatı ile Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir süre önce şehiriçi temizlik ihalesini kazanan Trakya Tem şirketinin merkezine baskın yaparak bazı evraka el koydu. İhale süreci ve sonrasındaki işlemlerle ilgili el konulan evrak müfettişler tarafından incelendi. Müfettişlerin raporundan sonra savcılığın talimatı ile üç gün önce ihaleyi kazanan Trakya Tem şirketinin ortak ve yöneticilerinden Salih Tekin, Süleyman Gül ve çalışanlarında aralarında bulunduğu 20 şüpheli polis tarafından gözaltına alındı.
BELEDİYEYE BASKIN
Temizlik ihalesine kazanan Trakya Tem şirketinin yetkililerinin ifadeleri doğrultusunda dünöğle saatlerinde savcılığın talimatı ile Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, Tekirdağ Belediyesi’ne gelerek, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Yiğiter, Mali İşler Sorumlusu Zeki Sezen, Temizlik İşleri Müdürü Hasan Çalı, Zabıta Amiri Tolga Vişne, belediye çalışanları Günnur Vişne, Erdem Çalı’yı gözaltına aldı. Şüphelilerin çalıştıkları bürolarda arama yapılarak evraklara el konuldu. Daha sonra sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulandı.
BAŞKAN ANKARA’DA 
Tekirdağ Belediye Başkanı CHP’li Adem Dalgıç’ın ise Ankara’ya gittiği öğrenildi. Operasyonla ilgili bilgi verilen Başkan Dalgıç’ın ifade vermek üzere Tekirdağ’a emniyetine çağrıldığı öğrenildi. Polisin ifadesini almak istediği ancak bulamadığı Fen İşlerinden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Haldun Güler’in de şehir dışında olduğu bildirildi. Telefonla ulaşılan Başkan Yardımcısı Güler Tekirdağ’a çağrıldı.
25 MİLYONLUK TEMİZLİK İHALESİ MERCEK ALTINDA
Tekirdağ Belediye Başkanlığı 2011 yılında kentin çöp toplama ve nakil işleri için ihale açtı. İhale için 17 firma dosya alırken, bunlardan sadece 2’si ihale katılarak teklif verdi. Kapalı zarf usulü yapılan ihalede diğer firma 16 milyon 800 lira teklif verirken, yaklaşık 8 milyon lira daha fazla teklif veren Trakya TEM temizlik şirketi 24 milyon 990 bin liraya 2 yıllığına ihaleyi kazandı. Trakya TEM şirketinin ihaleyi kazanmasının ardından firma görevlileri ve çalışanları Tekirdağ Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından takibe aldı. Polis firma ortakları ve çalışanları yaklaşık 1.5 yıl boyunca teknik takibe alarak adım adım izledi.
EVRAKI 5 AY ÖNCE TOPLANDI
Geçtiğimiz yıl Aralık ayınca takibi sürdüren polis ekipleri temizlik ihalesini alan firmanın yönetici ve çalışanlarının evlerine ve şirketin bürolarına baskın düzenledi. 8 ayrı adrese yapılan baskınlarda şüpheli görülen ihale evraklarına, ajanda ve bazı notların yazdığı evraka el konuldu. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’nde İçişleri Bakanlığı Müfettişleri tarafından incelenen evrakın ardından polis operasyon için düğmeye bastı. Önceki gün polis ekipleri şirket ortakları Trakya TEM şirketinin ortak ve yöneticilerinden Salih Tekin, Süleyman Gül ve çalışanlarında aralarında bulunduğu 20 şüpheli polis tarafından gözaltına alınarak 2 günlük gözaltına süresinin ardından adliyeye sevk etti.
BELEDİYEYE OPERASYON
Aynı saatlerde şirket çalışanlarının ifadeleri doğrultusunda polis Tekirdağ Belediye Başkanlığı’nın Hükümet Caddesi’nde hizmet binasına girerek, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Yiğiter, Mali İşler Sorumlusu Zeki Sezen, Temizlik İşleri Müdürü Hasan Çalı, Zabıta Amiri Tolga Vişne, belediye çalışanları Günnur Vişne, Erdem Çalı’yı gözaltına aldı.
RÜŞVET VE İRTİKAPLA SUÇLANIYOR
Tekirdağ Belediyesi Başkanlığı’nda gözaltına alınan görevlilerin temizlik ihalesine fesat karıştırmak suçlamasının yanı sıra şirket yöneticilerinden irtikap yoluyla rüşvet almakla suçlanıyor.
SAVCILIK 11 KİŞİYİ SERBEST BIRAKTI
Bu arada gözaltına alınan 20 kişiden 11’i sevkedildiği Savcılıkta ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten Tekirdağ Cumhuriyet Savcıları Ercan Başaran ve İbrahim Keskin, diğer 9 kişinin sorgulanmasına dün akşam saat 21.00’de ara verdi.
9 KİŞİ YARIN İFADE VERECEK
Adliyeden çıkarılan şüpheliler yeniden polis otobüsüne bindirilerek Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Aralarında şirket ortakları S.T. ile S.G.’nin de aralarında bulunduğu Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Haldun Güler, Başkan Yardımcısı Eyüp Yiğiter, Mali İşler Sorumlusu Zeki Sezen, Temizlik İşleri Müdürü Hasan Çalı, Zabıta Amiri Tolga Vişne, belediye çalışanları Günnur Vişne ve Erdem Çalı’nın ifadelerinin alınmasına bugün devam edilecek.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)