BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTek rakibi Hindistan----

Tek rakibi Hindistan

Tek rakibi Hindistan
30 Haziran 2013 - 07:07 www.finansgundem.com

Atlasjet İcra Kurulu Başkanı Sami Alan, rekabetle birlikte gelen verimliliğe dikkat çekti

Türkiye’nin havacılık ve havayolu işletmesi anlamında çok iyi noktalara ulaştığını ifade eden Atlasjet İcra Kurulu Başkanı Sami Alan, rekabetle birlikte gelen verimliliğin havayolu işletmelerini bu seviyelere getirdiğini söyledi.Alan, havacılık firmalarının etkin rekabetiyle, dünyanın en ucuza uçuş yapan ülkesi Hindistan’dan sonra Türkiye’nin fiyatlamada ikinci sıraya oturduğuna da dikkat çekti.
Hürriyet'in haberine göre, büyümede Türkiye’yi baz alan diğer havayolu şirketlerinden farklı olarak yeni bir strateji geliştirdiklerini söyleyen Sami Alan, “Türkiye’deki birikmiş bir havayolu işletmeciliği know-how’ı var. Biz de bu potansiyeli yurt dışında kullanmak istiyoruz. Yurt dışında toplam 6 ülkede birden oranın milli havayolu veya oranın güçlü bir havayolu olarak çalışmalarımız sürüyor. 6 ülkede birden havayolu şirketleri kuruyoruz. Çok kısa süre içinde bunlarla ilgili güzel gelişmeleri açıklayacağız” ifadelerini kullandı.
YENİ ALANLARA YATIRIM
Atlasjet’in davetlisi olarak katıldığımız Mikanos’ta konuşan Alan, 2013 yılına 5 hat ile girdiklerini söyledi. Atlasjet olarak Ocak ayından itibaren 9 yeni hat açılışı yaptıklarını kaydeden Alan, Ocak ayında Atatürk Havalimanı’ndan Adana, Kayseri ve Gaziantep’e uçmaya başladıklarını belirtti. Alan, “Haziran ayında ise Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Kars, Van, Iğdır ve Mikonos’a, Atatürk Havalimanı’ndan Edremit ve Simferopol’e başlattığımız seferlerle uçuş ağımızı genişleterek havacılıktaki iddiamızı ortaya koyduk” diye konuştu. Alan, bu yaz döneminde bütün hatlarda yüzde 90’ın üzerinde doluluk oranlarına ulaştıklarını söyledi.
KONFORLU SEYAHAT
Business Class hizmetini de tüm uçaklarında uygulamaya başladıklarını anlatan Alan, “Yolcuları uçaktan terminale, terminalden uçağa VIP shuttle ile götürüyoruz. Business Class hizmetinin bize toplam maliyeti 15 milyon dolar. Gerçek bir Business Class hizmeti sunabilmek için bu yatırımı yaptık” diye konuştu.
Bodrum’a gider gibi Mikanos’a
20 Haziran tarihinde programa aldıkları Mikonos’a İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan haftada 5 sefer yaptıklarını anlatan Sami Alan, “Mikonos seferlerimizi 158 yolcu kapasiteli Airbus A320 tipi uçaklarla gerçekleştiriyoruz, yolculuk 1 saat 15 dakika sürüyor. İnsanlara Bodrum’a tatile gidiyormuş gibi hissediyor” diye konuştu. Atlasjet’in Mikanos’a tarifeli direkt uçan tek havayolu olduğunu ifade eden Alan, “Yolcularımız, Mikonos seferlerimizde de ekonominin yanı sıra, business sınıfı hizmetimizden de faydalanabiliyor” dedi. Yaz dönemine girmeden en çok talep edilen destinasyonun Mikonos olduğunu belirten Alan, bir haftada doluluk oranlarının yüzde 80’e çıktığını  bildirdi. Alan, Mikonos uçuşlarını, Eylül ayının ikinci haftasına kadar sürdüreceklerini belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)