BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTehlikeli virüs Android'de----

Tehlikeli virüs Android'de

Tehlikeli virüs Android'de
12 Haziran 2013 - 12:28 www.finansgundem.com

Zararlı yazılımlar ile başı dertten bir türlü kurtulmayan Android'de tehlike çanları çalmaya devam ediyor.

Android’de tehlike çanları çalmaya devam ediyor. Kaspersky, tüm zamanların en tehlikelisi olarak gösterilen zararlı bir Android yazılımı tespit etti.
Zararlı yazılımlar ile başı dertten bir türlü kurtulmayan Android, bu kez çok daha tehlikeli bir durum ile karşı karşıya. Kaspersky'ın tüm zamanların en tehlikelisi diye bahsettiği Android trojanı, çok profesyonelce ve komplike bir şekilde görev yapıyor. AndroidOS.Obad.a isimli zararlının hiçbir arayüzü bulunmuyor ve arka planda görünmeden görev yapıyor. Yüklü uygulamalar listesinde de göremeyeceğiniz yazılım, haberiniz olmadan telefona yükleniyor ve root izinlerini alarak, telefonda özgürce görev yapmaya başlıyor. Farklı bir numaraya metin mesajları gönderen ve gelen yanıtlar doğrultusunda bir takım komutlar uygulayan yazılım, gelen mesajları da kesinlikle size göstermeden görev yapıyor. Bluetooth üzerinden yayılım gösterebilen Obad’a, uzaktaki bir sunucudan dosya indirme, uygulama kurma, kullanıcı rehberini hizmet ettiği sunucuya yükleme, telefonda yüklü yazılımların listesini sunucuya gönderme gibi işlemler yapabiliyor. Kendini çok iyi gizlediği için bu zamana kadar fark edilmediği düşünülen uygulamanın şu anda çok küçük bir yüzdedeki cihaza bulaştığı tahmin ediliyor. Güvenilir olmayan kaynaklardan yüklenen yazılımlar aracılığı ile de bulaşabilen yazılımın Google Play Store bağlantısı ise bulunmuyor. Uygulamanın en çok Rusya'da yayılım gösterdiği tahmin edilmekte.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)