BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTefeciler teknolojiye uydu----

Tefeciler teknolojiye uydu

Tefeciler teknolojiye uydu
04 Nisan 2013 - 18:24 www.finansgundem.com

Kredi ve kredi kartı borçlarına yönelik son zamanlarda farklı bir uygulama dikkatlerden kaçmıyor... Yetkililer uyarıyor...

FINANSGUNDEM.COM
Son zamanlarda yeni bir uygulama vatandaşın kapısını çalmaya başladı. Tefeciler olarak bilinen ve hiçbir izin belgesi olmayan kişiler teknolojiye de ayak uyduruyorlar. Kurdukları internet sitesinde nasıl kredi alınabileceği ve ne tür yol izleneceğinin adım adım anlatılması dikkatleri çekiyor. Sitelerin reklamlarını ise vatandaşların cep telefonlarına gönderilen "Kredi kartı borcunuz varsa hemen arayın… Tüm kart borçlarınızı 12 eşit taksit ile 4 ay erteleme kampanyasını kaçırmayın" mesajı, aranacak numara ve ilgili internet adresi takip ediyor.
İnternet adresinde her ayrıntı düşünülmüş
Verilen internet adresine girdiğinizde ise “Numaranızı Bırakın Biz Size Ulaşalım” yazısı karşınıza çıkıyor. Altında da "Telefon numaranızı bırakarak özel müşteri temsilciniz aracılığı ile verdiğimiz tüm hizmetlerle ilgili detaylı bilgi alabilir, işlemlerinizi gerçekleştirebilir ve ileride yapacağınız işlemleriniz için randevu alabilirsiniz. Profesyonel ve Güvenli Hizmet Garantisi" şeklinde devam eden bir metin yer alıyor.  İlgili sitelerde yapılan taksitlendirmenin banka karşılaştırmaları ve vatandaşın nasıl karlı çıkacağı gibi birçok ayrıntının düşünülmüş olması da, söz konusu kişilerin teknolojinin nimetlerinden maksimum oranda faydalandığını gösteriyor.
 BDDK ve TBB birçok kez uyardı
Öte yandan BDDK ve TBB bu durumlarla ilgili uyarı üzerine uyarı yayımlıyor. Bankacılar, bu tür internet sitesi ve cep telefonlarına gelen mesajlar konusunda dikkatli olunması uyarısını yaparken, bu tür işlerde izin belgesi olmadığından dolayı alınan borcun tahsilinde vatandaşın nasıl bir durumla karşılaşacağının yasalarla belirlenmediğinin altını çiziyorlar.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)