BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTedarikte toparlanma beklentilerinde yükseliş----

Tedarikte toparlanma beklentilerinde yükseliş

Tedarikte toparlanma beklentilerinde yükseliş
05 Mart 2021 - 15:48 www.finansgundem.com

Oxford Economics: Global tedarik zincirlerindeki aksaklıklar yılın ikinci yarısında hafifler

Oxford Economics, global tedarik zincirlerinde yaşanan ve imalatçıların mal talebindeki toparlanmayı karşılama kabiliyetlerine zarar veren tedarik zinciri aksaklıklarının yılın ikinci yarısında hafiflemesinin beklendiğini bildirdi.

Tedarik zincirlerindeki aksaklıkların hafiflemesinden sonra sanayi sektöründeki tedarikçilerin üretimlerini yeniden düzenleyebileceklerini ve navlun kapasitesindeki sıkışıklığın da hafifleyeceğini öngören Oxford Economics, bu yıl global sanayi üretiminde toparlanmanın hizmet sektöründe toparlanmayı aşacağını da savundu.

Oxford Economics'in önde gelen ekonomistlerinden Stephin Foreman yaptığı değerlendirmede, bu yıl sanayi sektörünün yüzde 7,1 ve hizmet sektörünün yüzde 5,8 toparlanmasını beklediklerini ifade etti. Bu, tahminlerin Aralık ayında ortaya koydukları beklentilerin üzerinde olduğunu belirten Foreman, tahminlerin yukarı yönlü revize edilmesinin Kovid-19'a karşı aşılama programları ile birlikte ekonomik aktivitenin yılın ikinci çeyreğinden itibaren güçleneceği beklentilerini yansıttığını vurguladı.

Yan etki korkusu ortadan kalktı! Kovid-19 aşılarına güven arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)