BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık​TEB'in ortağı Türkiye'de perakende işine giriyor----

​TEB'in ortağı Türkiye'de perakende işine giriyor

​TEB'in ortağı Türkiye'de perakende işine giriyor
30 Temmuz 2014 - 07:14 www.finansgundem.com

​TEB'in ortağı, BNP Paribas Türkiye'de AVM işine giriyor

TEB'in ortağı BNP Paribas, Türkiye'de perakende sektörüne geliyor. Fransa'nın en büyük bankalarından olan BNP Paribas'nın ana ortağı olduğu alışveriş merkezi (AVM) zinciri Klepierre en büyük rakibini satın alarak Türkiye pazarına giriyor. Fransız dev, Hollandalı AVM zinciri Corio'nun yüzde 100'ünü satın alıyor. Türkiye'de 7 AVM'si bulunan ve pazarın en büyük zincirlerinden bir olan Corio'nun tamamı için Fransız Klepierre'nin ise 9.7 milyar euroyu gözden çıkardığı kaydediliyor. Klepierre'nin Corio'yu satın almasıyla Avrupa'nın en büyük AVM ağı oluşacak. Bu operasyonla Klepierre'nin 16 ülkedeki AVM sayısı 182'ye ulaşacak. İki firmanın bir araya gelerek oluşturduğu AVM'lerin ekonomik büyüklüğü 21 milyar euro, kiralama geliri ise 2013 rakamlarına göre 1.2 milyar euroyu bulacak.
 
TÜRKİYE 'YE İLK KEZ GİRECEK
 
Klepierre'nin Avrupa'da 13 ülkede faaliyeti bulunuyor. Şirket, Corio'yu almasıyla birlikte Türkiye'nin yanı sıra Hollanda ve Almanya'daki ilk faaliyetine başlamış olacak. Şirket ayrıca Corio'nun güçlü olduğu Fransa ve İtalya'daki varlığını da artırmaya hazırlanıyor. Fransız şirket Paris ve Amsterdam borsalarına da adım atmayı hedefliyor.
 
1 MİLYAR EURO YATIRDI
 
Türkiye'ye pazarına Akmerkez'in yüzde 47'lik payını alarak giren Corio'nun 7 AVM'si bulunuyor. Toplam 249 bin metrekarelik alana sahip AVM'lerle birlikte şirketin Türkiye geliri 510 milyon euronun üzerinde. Bursa'daki Anatolium'un tamamını 176 milyon euroya alan ve Sakarya'daki Ada Shopping Center'ı yöneten Corio'nun portföyünde Ankara'daki 365 Shopping Center'ın Tekirdağ'daki Tekira, Malatya ve Tarsus AVM'leri var. Corio'nun Türkiye'deki toplam varlığının 1 milyar euroya ulaştığı biliniyor.
 
% 22 PAYI VAR
 
KlepIerre'nin CEO'su Laurent Morel, yeni işbirliğiyle müşteri ve tüketicilere yönelik yeni fırsatların ortaya çıkacağını söyledi. Türkiye'de de TEB ile bankacılık faaliyeti gösteren BNP Paribas'ın Klepierre'de yüzde 22'lik payı bulunuyor. İşlemin 2015'in ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)