BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTEB yeni ürünleriyle, enflasyona karşı koruma desteği----

TEB yeni ürünleriyle, enflasyona karşı koruma desteği

TEB yeni ürünleriyle, enflasyona karşı koruma desteği
24 Mayıs 2019 - 16:44 www.finansgundem.com

TEB yeni ürünleriyle, Türk Lirası’na enflasyona karşı koruma desteği veriyor

Türk Ekonomi Bankası (TEB) geliştirdiği ürün ve hizmetlerle, tüketicileri tasarrufa yönlendirmeye ve mevcut birikimlerinin getirisini maksimum düzeyde tutmaya devam ediyor. Bu noktadan hareketle, Türk Lirası ile yapılan birikimleri enflasyona karşı korumak amacıyla enflasyona endeksli TL bazlı vadeli mevduat ve enflasyona karşı korumalı TL bazlı vadeli mevduat ürünleri devreye girdi. Konuyla ilgili açıklama yapan TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, “Yeni uygulamaya aldığımız mevduat ürünlerimiz ile tasarrufu ön plana çıkartırken; birikimi olan müşterilerimizi de enflasyona karşı daha korumalı hale getiriyoruz” dedi. Enflasyona Endeksli TL Bazlı Vadeli Mevduat ve Enflasyona Karşı Korumalı TL Bazlı Vadeli Mevduat ürünlerinin, 1 yıldan uzun vadeli üründe, stopaj oranı uygulanmadığı için enflasyonun üzerinde verilen mevduat pirimi ile doğrudan reel getiri anlamına geldiğini vurgulayan Mendi, “Yeni ürünlerimiz yabancı para mevduatı olan müşterilerimizi TL’ye geçişe de teşvik edecek ve reel getiri sağlamalarına imkan sunacak” diye konuştu. Mendi, TEB olarak sektörde TL tasarrufun önemini vurgulamaya devam edeceklerini ve yeni ürünlerin, bankacılık sektörünün bilanço yapısını destekleyeceğine inandığını sözlerine ekledi. 

Ürünler doğrudan reel getiri sağlıyor

TEB tarafından uygulamaya alınan, “Enflasyona Endeksli TL Vadeli Mevduat” ürünü, müşterilere, hesap açılış tarihinde piyasa koşullarına uyumlu seviyelerde sabit bir vadeli mevduat faiz oranı taahhüt ediyor. 3 aydan uzun vadeli olarak açılabilecek bu üründe, vade sonunda ilan edilmiş güncel yıllık TÜFE oranı + ilave oran ile sabit vadeli mevduat faiz oranını karşılaştırıp bu oranlardan yüksek olanı da doğrudan müşterinin hesabına yatırılıyor. 

Enflasyona Karşı Korumalı Mevduat ürününde ise müşterilere başlangıçta belli bir Faiz oranı taahhüdü yapılmıyor. Ancak, 1 yıl üzeri vadede stopaj kesintisi olmaksızın birikimlerini Türk Lirası mevduatta değerlendirmek isteyen tasarruf sahiplerine,  vade sonunda oluşacak enflasyon oranına göre TÜFE + enflasyon marjı veriliyor. 1 yıldan uzun vadeli olarak açılabilecek hesapta; 3 ayda bir faiz ödemesi ya da yıllık faiz ödemesi seçenekleri de bulunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)