BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTEB, Kosova’nın “En İyi Bankası” seçildi----

TEB, Kosova’nın “En İyi Bankası” seçildi

TEB, Kosova’nın “En İyi Bankası” seçildi
29 Temmuz 2015 - 16:17 www.finansgundem.com

Kosova’yı taksitli kredi kartı ile tanıştıran ilk banka olan TEB Sh.A, ülkenin ilk üç büyük bankası arasında yer alıyor.

Dünyanın önde gelen finans yayın grubu Euromoney tarafından düzenlenen “2015 Mükemmellik Ödülleri” sahiplerini buldu. TEB Grubu’nun 2008 yılından bu yana Kosova’da faaliyet gösteren iştiraki TEB Sh.A., kuruluşundan itibaren sergilediği güçlü finansal performansı ve başarılı bankacılık faaliyetleri dolayısıyla ‘Kosova’nın En İyi Bankası’ seçildi.
Uluslararası bankacılık sektörünün büyük önem verdiği bu ödüle layık görülmekten dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden TEB Sh.A. Genel Müdürü Ayhan Albeyoğlu, “TEB olarak bankacılık sektöründeki 88 yıllık deneyimimizi ve inovatif yaklaşımımızı ihraç ettiğimiz Kosova’da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek amacıyla 8 yıldan bu yana çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aldığımız bu ödül, sergilediğimiz güçlü finansal performansımızın uluslararası ölçekte takdir edildiğinin ve ülkemizi yurtdışında en iyi şekilde temsil ettiğimizin bir göstergesi” dedi.

Star Card ülkenin en yaygın kullanılan kredi kartı

TEB Sh.A, 2014 yılı sonunda kredi büyüklüğünü bir önceki yıla göre yüzde 10,4 artırarak 312 milyon Euro’ya çıkardı. Böylece 312milyon Euro’luk kredi büyüklüğüyle ülkenin ilk üç büyük bankası arasında yer aldı. Kosova bankacılık sektörünün en düşük sorunlu krediler oranına sahip olduklarını ifade eden Albeyoğlu, bunun benimsedikleri etkin risk yönetimi ve sorumlu bankacılık anlayışının da iyi bir göstergesi olduğunu dile getirdi. Albeyoğlu Kosova çapında 26 şubesi ve 600’den fazla çalışanıyla hizmet veren ve yenilikçi yaklaşımıyla öne çıkan TEB Sh.A.’nın ülkede modern bankacılık sektörünü şekillendiren öncü oyuncularından biri olduğunu söyledi.

Albeyoğlu, TEB Sh.A’nın özellikle kredi kartı pazarındaki güçlü konuma dikkat çekerek şunları kaydetti; “2008 yılından bu yana Kosova’da yeni yeni gelişen kredi kartı pazarında aktif rol üstleniyoruz. Bu alandaki ürünümüz Star Card ülke genelinde en yaygın kullanılan kredi kartı. Kosova’da ilk kez taksitli kart uygulamasını biz hayata geçirdik. Kredi kartı pazarının yüzde 70’ini yöneterek bu alanda lider konumdayız”.

Karı iki katını aştı

Geçtiğimiz yıl, müşterilerinin bankadaki mevduatlarını kendi hesaplarına ve diğer TEB müşterilerinin hesabına ATM üzerinden aktarmalarına imkan veren bir hizmeti hayata geçirdiklerini ifade eden Albeyoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bankanın satış noktası ağlarında yer alan debit kartlar için de Bonus sistemini devreye aldık. 2013’ten bu yana faaliyet gösterdiğimiz tarım bankacılığı alanında da yenikliklere imza atarak büyüdük. Birleşik Devletler Uluslararası Gelişme Ajansı (USAID) işbirliğiyle, çiftçilere yönelik esnek ve kısa vadeli finansman imkanı sağlayan Kosova’nın ilk tarım kredi kartı ürününü hayata geçirdik. Geçtiğimiz yıl Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile yaptığımız işbirliği doğrultusunda Kosova’daki enerji verimliliğine yönelik yatırım projeleri için kredi vermeye başladık. Bunlarla birlikte, Kosova’da üst segment müşterilerimize yönelik yeni özel bankacılık programını başlattık. Bu güçlü ve tabana yaygın büyümemizin finansal sonuçlara da yansıdığını görüyoruz. Bankamızın 2014 yıl sonu karı bir önceki yıla göre iki katını aşarak 10,3 milyon Euro’ya ulaştı”.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)