BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİnternet BankacılığıTEB internet bankacılığında atakta----

TEB internet bankacılığında atakta

TEB internet bankacılığında atakta
21 Şubat 2013 - 14:53 www.finansgundem.com

2012’de internet bankacılığı kullanıcı sayısı yüzde 22.4 büyüdü

Türkiye’de Internet Bankacılığı’na tüketicilerin ilgisi hızla artarken Türk Ekonomi Bankası (TEB) artan ilgiyi destekleyecek yenilikçi uygulamalar sunmaya devam ediyor. TEB Internet ve Mobil Bankacılık hizmetleriyle hem zamandan tasarruf eden hem de kolaylıkla işlemlerini tamamlayan tüketicilere son olarak PIN için yeni bir uygulama sağlandı. Mobil Bankacılık PIN’ini çizerek girme fonksiyonu Türkiye’de bir ilk olarak TEB müşterilerinin beğenisine sunuldu.
Bankacılıkta şube dışı kanalların temel taşlarından biri haline gelen Internet sayesinde bugün Internet şubesinin yanı sıra, hem mobil dünyada hem de sosyal medyada birçok bankacılık işlemini yapabilmek mümkün hale geldi. Türkiye Bankalar Birliği raporuna göre, bu yılın ilk yarısında Internet bankacılığı kullanımı geçen yılın aynı dönemine göre %22,4 büyüyerek 21 milyon 110 bin 651'e yükseldi. Aynı tarihlerde TEB Internet Bankacılığı kullanıcı sayısı %24,6 büyüme oranı ile sektörün üzerinde bir büyüme oranı yakaladı.
Yatırım işlemlerinde son bir yılda sektörde gerçekleşen işlem hacmi %1,1 artarken, TEB Internet Şubesi’nde bu oran %79,5 olarak gerçekleşti. Internet Bankacılığı müşterilerinin gerçekleştirdiği finansal işlem adedi son bir yılda sektörde %9,5 büyürken, TEB’deki artış %25,5 ile sektörün üzerinde büyümeye ulaştı. Türk Ekonomi Bankası (TEB), dijital kanallarını geliştirirken daima en yenilikçi hizmetleri sunarak fark yaratmayı amaç ediniyor.
Giderek artan mobil cihazlar ile birlikte mobil bankacılığın kullanıcı sayısı da artıyor. Geçen yıla göre sektördeki mobil bankacılık kullanıcı sayısı %208,6 büyüme oranı ile 1.375.634’e ulaştı. TEB’de ise aynı dönemdeki büyüme oranı %255,8 olarak gerçekleşti.
CEPTETEB’den Bir İlk Daha! PİN’ini Çizerek Gir!
Son dönemde atılımlarına hız veren TEB, Mobil Bankacılık alanında sektörde ses getiren birçok farklı uygulamayı hayata geçirdi. 2008 yılında Türkiye’nin iPhone’a özel ilk uygulaması olarak devreye aldığı CEPTETEB’i Ekim 2012 sonunda yenileyen TEB, CEPTETEB’in kullanışlı yapısı ve eğlenceli tasarımı sayesinde mobil bankacılık alanında müşterilerine çok farklı bir deneyim yaşatıyor. Dünyada ilk defa ATM’den QR Kod’la kartsız para çekme özelliğinin ardından, CEPTETEB’in yeni sürümünde Mobil Bankacılık PIN’ini çizerek girme fonksiyonu Türkiye’de bir ilk olarak TEB müşterilerinin beğenisine sunuluyor. Bu yeni giriş yöntemi ile müşteriler rakamlardan oluşan PİN’lerini girmek yerine ekrandaki noktalar üzerinde desen oluşturarak PİN’lerini belirleyebiliyorlar. Böylece rakamları ezberlemek yerine belirledikleri deseni oluşturarak çok daha kolay ve pratik bir şekilde mobil bankacılığa giriş yapabiliyorlar.
En pratik Internet Şubesi TEB’de
2012 yılında TEB Pratik Internet Şubesi ile Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Internet Bankacılığı kategorisinde birinci seçilen TEB; TEB Kurumsal Internet Şubesi ile de dünyanın en saygın yarışmalarından biri olan Global Finance Ödülleri’nde "Avrupa'nın En İyi Nakit Yönetimi Hizmeti Sunan Internet Şubesi" ve Türkiye’nin “En İyi Kurumsal Internet Şubesi” seçildi.
Internet bankacılığı alanında değer yaratacak ürün ve hizmetler geliştirmeye önem veren TEB, yakın zamanda Internet Şube’sine entegre ettiği KKB (Kredi Kayıt Bürosu) Risk İzleme Raporu fonksiyonu ile bu servisi Türkiye’de Internet şubesi üzerinden müşterilerinin hizmetine sunan ilk banka oldu. Bu hizmet sayesinde TEB müşterileri, kendilerine ait olan Risk Raporu’nu şubeye gitmeye ve sıra beklemeye gerek kalmadan TEB Internet Şubesi’nden saniyeler içerisinde alabiliyor.
Tüm kanallarda müşteri memnuniyetine önem veren TEB, hem Internet Şubesi hem de Facebook’ta devreye soktuğu Canlı Yardım uygulamasıyla dijital kanallarını daha interaktif bir hale getirdi. Böylece, müşteri olan veya olmayan tüm kullanıcılara Facebook üzerinden anında hizmet verilirken, Internet Şubesi’ni ziyaret eden TEB müşterilerine de, chat ortamında ürün ve hizmetlerle ilgili olarak anında destek veriliyor. Canlı Yardım hizmetiyle günde 500’ün üzerinde soru cevaplanıyor.
Internet bankacılığında interaktivite artıyor
Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan TEB Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Deniz Devrim Cengiz, CEPTETEB ile sektöre birçok yenilik getirdiklerini, QR Koda ile para çekmeyi dünyada ilk kez müşterilerine sunduklarını belirterek şimdi de PİN’ini Çizerek girme fonksiyonu devreye aldıklarını söyledi. Bu tür inovatif fikirler ile hem Internet şubesi hem de mobil bankacılık alanlarında sektörden farklılaştıklarını, yeni devreye alınan her fonksiyonda müşteriler açısında en kolay ve pratik çözümler sunmaya çalıştıklarını belirten Deniz Devrim Cengiz, inovatif yaklaşımın sektörün gelişmesi ve kullanıcı sayısının artmasındaki önemini vurguladı. Internet bankacılığının şimdiye kadar müşteri için self-servis bir platform olduğunu fakat Canlı Yardım gibi hizmetlerle interaktiviteyi arttırdıklarını belirtti. Müşterilerle daha kuvvetli bir iletişim kurmalarını sağlayan bu servisin hem kendilerini hem de müşteriyi memnun ettiğini belirten Cengiz, önümüzdeki dönemde Canlı Yardım uygulamasını mobil platformlarda ve teb.com.tr’de de müşterilerinin kullanımına sunacaklarını dile getirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)