BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTEB bu yazılımı kullanan ilk banka----

TEB bu yazılımı kullanan ilk banka

TEB bu yazılımı kullanan ilk banka
18 Temmuz 2014 - 14:19 www.finansgundem.com

TEB, yeni NCR İnteraktif ATM video yazılımını kullanan Avrupa’daki ilk banka oluyor

Türkiye’nin en büyük bankalarından Türk Ekonomi Bankası (TEB), NCR’nin gişe hizmetleri verecek yeni görüntülü, uzaktan destekli teknolojisini kuran Avrupa’nın ilk finans kurumu oldu.

Tüketici işlemleri teknolojileri alanında küresel lider konumundaki NCR Corporation (NYSE: NCR) ile yakından çalışmalar yürüten TEB, kısa süre önce İstanbul Çekmeköy şubesi içerisinde ilk NCR İnteraktif ATM’sini (NCR Interactive Teller) hizmete açtı. Bu yolla amaçlanan, kuyrukların azalmasıbekleme süresinin azaltılması, müşteri deneyiminin geliştirilmesi ve müşterinin kuruma olan bağlılığının arttırılması, böylece TEB’in işlerinde verimlilik ve karlılık artışı sağlanmasıdır

Bu yenilikçi adım, TEB’in 1990 yılında ilk ATM’si ile başlamış NCR ile arasındaki iş ilişkisinin devamı niteliğindedir. Bugün, NCR, TEB’in ATM’lerinin %90’ından fazlasını tedarik ediyor. Aynı zamanda ATM ağının nakit yönetimine ve ATM ağının arıza izlenmesine ve operasyonuna destek olan NCR yazılımları sağlıyor. TEB, ağa izinsiz girişleri veya iç güvenlik tehditlerini ortadan kaldıran ve işletme giderlerini düşüren kapsamlı bir ATM güvenlik çözümü olan NCR Solidcore Suite for APTRA™ çözümünü de kullanıyor.

ATM’DEN YÜZ YÜZE HİZMET TEB’DEN

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi; “Perakende şube ağımızı, yeni teknolojilerle güçlendirerek, müşteri deneyimini geliştirmek, TEB için temel bir stratejidir. Bizim hedefimiz, müşterilerimize değerli, rahat ve interaktif hizmetler sunarak müşterilerimiz ile daha derin ilişkiler kurmak” dedi. Mendi sözlerine şöyle devam etti: “Bu stratejiyi ilerletmeye ve gerçekleştirmeye yardım etmeleri için NCR’nin şube dönüşüm uzmanları ile yakın çalışmalar yaptık. NCR İnteraktif ATM şimdiden TEB müşterilerinin bankacılık deneyimini geliştiriyor; onlara uzaktan canlı yardım hizmeti sunuyor, böylece şube içlerindeki klasik kuyrukları azaltıyor ve işimizi daha etkin şekilde yapabilmemize olanak tanıyor.”

NCR’nin görüntülü, uzaktan destekli yazılımı, TEB müşterilerinin, normal ATM işlemlerinin %95’ine kadar bankacılık işlemlerini canlı bir uzak ATM görevlisi ile yapabilmelerini sağlıyor; böylece TEB’in hizmet olanaklarını günümüz ATM kanalınınkilerin çok ötesine taşıyor. İnteraktif ATM cihazı, uzak bir merkezde bulunan bir ATM görevlisinin, oldukça kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak için cihazın tüm kontrolünü alarak müşteri ile karşılıklı bir görüntülü ve sesli iletişim kurmasını sağlıyor. Görüntülü iletişim ile uzaktan işlem yapma özelliklerinin birleştirilmesi sayesinde, görevliler aynı anda birden çok şubeye hizmet verebiliyor, üstelik bunu müşterileri ile yüz yüze iletişim kurarak yapabiliyor. Bu yolla işletme giderlerinde de düşüş sağlanıyor.
NCR Türkiye Finansal Hizmetler Müdürü Yalçın Orhon “Avrupa’daki finans kurumları İnteraktif gişe çözümü ile müşterilere sunabilecekleri sıra dışı deneyimi fark etmeye başlıyorlar” diye konuştu. Orhon şunları söyledi: “Daha uzun hizmet saatleri ve daha derin interaktif ilişkiler sayesinde, İnteraktif gişe çözümü, Finans kurumlarının etkin şekilde müşterilerine gelişmiş hizmetler ve daha iyi bir deneyim sunabilmelerinde kendilerine yardımcı olmaktadır, üstelik bunu da insan faktörü kaybedilmeden yapmaktadır. TEB Avrupa’da bu faydaların farkına varan ilk kurum, kısa süre içinde diğer müşteriler de TEB’i takip edecek.”
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)