BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTCMB'nin ihracatçılarla yaptığı toplantının detayları belli oldu----

TCMB'nin ihracatçılarla yaptığı toplantının detayları belli oldu

TCMB'nin ihracatçılarla yaptığı toplantının detayları belli oldu
05 Ocak 2022 - 18:46 www.finansgundem.com

GAİB) Koordinatörü Başkanı Fikret Kileci, TCMB Başkanı Kavcıoğlu ile gerçekleştirilen görüşmenin detaylarını açıkladı

Türkiye İhracatçıları Meclisi Yönetimi TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşme gerçekleştirdi. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatörü Başkanı Fikret Kileci görüşmede konuşulanları açıkladı.

BloombergHT'ye konuşan Kileci, yurtdışından gelen ihracat bedelinin yüzde 25’inin TL'ye çevrilmesinin yanlış anlaşıldığını ve yorumlandığını, kavram kargaşasının olduğunu söyledi. Kileci, “İhracatçılar olarak TL'ye dönüp TL’de kalınması olarak algılamıştık. Bunun böyle olmadığı, önceki sistemden çok fazla farkı olmadığı, istediğimiz zaman istediğimiz şekilde dövize dönebileceğimiz hatırlatıldı” dedi.

"YANLIŞ ANLAŞILMA OLDU"

Bu uygulamada asıl yapılmak istenenin dövizle işi olmayanların, özellikle ihracat dışı kişilerin dövize yönlenmesini, kullanılan TL kaynakların ihracat dışında yatırım amaçlı başka yönlere sapmasını engellemek olduğunu söyleyen Kileci, “Yanlış anlaşılma oldu. Gerçek anlamda bu düzenlemenin TL’nin ve ihracatçının korunmasına yönelik olduğu açıklandı” dedi.

"TOPLANTI FAYDALI GEÇTİ"

3 saatlik toplantının ihracat ile ilgili birtakım sıkıntılar, problemler ve alınması gereken önlemler konusunda faydalı geçtiğini söyleyen Kileci, “Bankalarda problem vardı işlem yapamıyorduk bir karışıklık vardı bugün bu toplantıda biz hepsini anladık. Onlar da piyasalardaki karmaşıklığı düzeltmek adına bankalarla bir araya geleceklerini söylediler” dedi.

Kileci son olarak şahsen yüzde 25 oranının çok yanlış olmadığını, doğru kullanıldığı ve planlandığında ihracatçı açısından bir sıkıntı olmayacağını düşündüğünü söyledi.

Merkez Bankası bilançosundaki değişimin sırrı

TCMB'nin 1 aylık uzlaşmalı vadeli döviz ihalesine teklif gelmedi

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şefik çakar05 Ocak 2022 20:13

    Boş işler arttırın faizleri verin TL YE enflansyon üstü getiriyi Piyasaya ekonomiye güven gelsin saçma sapan ortacağ gerisinde kalmış insanlıga buğün itibari ile en ufak faydası olmayan zarardan başka dogmalardan kurtulun aydınlığa uygarlığa medeniyete cağdaşlıga insanlıga ilime bilime doğru giderek

  • Türkoğlutúrk06 Ocak 2022 07:05

    Mehmette bu kafa ile makam sahibi olmaması garip.la Mehmet ABD deki enflasyon kaç.senin enflasyonun kaç.ha bu arada senin enflasyonunu sordum TÜİK enflasyonunu değil.

  • Cahilmemet05 Ocak 2022 23:18

    Bre cahiller ABD süper güç parası dünya rezerv varlığı her türlü kambiyo işlemleri dolarla AB dediğiniz parası sanayisi ekonomisi en güçlü gelişmiş ülkeler toplamından ibaret enflasyonları yıllardır sıfıra yakın sen ise yıllardır gelişmekte olan bir türlü sınıf atlayamayan ülkesin mukayesesini sorgulamasını bile yapamayacak ruh hastası insanlarsınız

  • Memete cevap05 Ocak 2022 22:50

    Yahu memet ABD ile sen birmisin senin kafa hakkaten et dolu adamlarda enflansyon sıfır sende%100 lerde birde TLye eksi faiz veriyorsun ulan memet kafa kafa payton feneri cehalet yüzünden akıyor utanır insan böyle rezil bir yorum yapmaya

  • Mehmet 05 Ocak 2022 21:50

    Abd de faiz kaç enflasyon kaç ab de enflasyon kaç faiz kaç hep ezber hep ezber birazda düşünün