BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTCMB'nin faiz kararı ne olacak? İşte tahminler...----

TCMB'nin faiz kararı ne olacak? İşte tahminler...

TCMB'nin faiz kararı ne olacak? İşte tahminler...
21 Mart 2023 - 14:18 www.finansgundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Reuters'ın anketine katılan 18 ekonomist, Merkez Bankası'nın faizi sabit bırakacağı görüşündeler


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, perşembe günü faiz kararını açıklayacak. TCMB geçen ay politika faizinde "ölçülü" olarak nitelediği 50 baz puan indirime gitmişti.

Reuters anketine katılan 18 ekonomistin tahminlerinin medyanı TCMB'nin bu ay politika faizini %8.50 seviyesinde sabit bırakacağını gösterdi.

Ankete katılan altı kurum politika faizinin 50 baz puan daha indirileceği tahmininde bulundu.

Merkez Bankası, 23 Şubat'taki son Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini 50 baz puan düşürerek yüzde 8,5 seviyesine indirmişti.

Faiz kararının ardından yayımlanan metinde, "Kurul, bu ölçülü indirim sonrası para politikası duruşunun fiyat istikrarı ve finansal istikrarı koruyarak deprem sonrası gerekli toparlanmayı desteklemek için yeterli olduğu görüşündedir. Depremin 2023 yılının ilk yarısındaki etkileri yakından takip edilecektir" ifadelerine yer verilmişti.(Dünya)

Gözler merkez bankalarında! Öncelik ne olacak

 

Merkez Bankası'ndan ihtiyaç kredilerine kritik düzenleme

 

Merkez Bankası faiz indirdi

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • A.Rasim Şimşek21 Mart 2023 22:22

    Ekonomisi çökmüş bir ülkenin merkez bankası faiz artırsa ne olur, artırmasa ne olur. Hiç bir etkisi yok. Zaten kimsenin de dikkate aldığı yok ki. Var mı?

  • Vedat Şahin21 Mart 2023 21:49

    Kimin umurunda ki? Hiç kimsenin. Uygulamaları piyasaları etkilemeyen, GÜVEN kaybına uğramış bir kurum. Hepsi değişecek yakında, değişmek zorunda.

  • E.t21 Mart 2023 14:52

    Olmayan yok hükmünde kredisini guvenini global dünyada yitirmiş aldığı kararlarla ülkeyi tarihinde görülmeyen krize sokmuş kurum