BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTCMB'nin altın rezervleri yeniden hesaplanıyor----

TCMB'nin altın rezervleri yeniden hesaplanıyor

TCMB'nin altın rezervleri yeniden hesaplanıyor
05 Temmuz 2021 - 09:44 www.finansgundem.com

Dünya Altın Konseyi, TCMB'nin sahip olduğu altın rezervlerini bankaların rezervlerinden ayırabilmek için hesaplama yönteminde değişikliğe gitti.

Dünya Altın Konseyi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın altın rezervlerini daha tutarlı edebilmek için hesaplama yönteminde değişikliğe gitti.

Konsey, bankaların zorunlu karşılılıklarını altın olarak tutabilmelerini sağlayan TCMB Rezerv Opsiyon Mekanizması’nın (ROM) hanehalkındaki altın varlığının bir kısmını çekebilmek için kurulduğunu fakat bunun TCMB’deki brüt rezervlerde oynaklığa yol açtığını belirtti.

TCMB Rezerv Opsiyon Mekanizması yürürlüğe koyulduğundan beri IMF’ye bildirilen altın rezervlerinin mekanizma sayesinde toplanan altınlar olduğunu ve Merkez Bankası'nın bu rezervlere direkt sahip olmadığını belirten konsey, hesaplama değişikliğini bu ayrımı daha iyi anlayabilmek için yaptıklarını söyledi.

TCMB tarafından açıklanan aylık verileri kullanarak IMF’ye bildirilen brüt rezervden ROM dahilindeki brüt rezervleri çıkardıklarını belirten konsey, böylece sadece merkez bankası tarafından bulundurulan altın rezervlerini daha doğru bir şekilde ölçebildiklerini vurguladı.

TCMB’nin açıkladığı yeni haftalık verilerle birlikte resmi sektör varlıklarını da hesaplayabildiklerini belirten kurum, şu an Hazine’nin ve TCMB’nin sahip olduğu altın rezervlerini ayrı ayrı hesaplayabildiklerini söyledi.

Altında gözler ‘merkez’de

Kurlar, enflasyon öncesi güne sakin başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)