BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTCMB’den yeşil ekonomi ve iklim değişikliği hamlesi----

TCMB’den yeşil ekonomi ve iklim değişikliği hamlesi

TCMB’den yeşil ekonomi ve iklim değişikliği hamlesi
09 Kasım 2021 - 15:44 www.finansgundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bünyesinde 'Yeşil Ekonomi ve İklim Değişikliği Müdürlüğü' kurma kararı aldığı belirtildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), iklim değişikliği kaynaklı riskleri sınırlandırmak amacıyla sürdürülebilir finans uygulamalarını destekleme kararı aldı.

Bloomberg'e konuşan kaynaklara göre geçen hafta toplanan Banka Meclisi, bu amaçla, “Yeşil Ekonomi ve İklim Değişikliği Müdürlüğü” adı altında ayrı bir birim kurma kararı aldı.

Kaynaklar, söz konusu birimin, iklim değişikliğinin finansal sistem içerisinde ortaya çıkarabileceği kırılganlıkları ve fırsatları tespit edebilmek ve ilgili riskleri azaltmak amacıyla gerekli adımları atmasının hedeflendiğini aktardı.

İKLİM RİSKLERİ VURGUSU

Son Para Politikası Kurulu toplantısından çıkan faiz kararına ilişkin duyuru metninde ilk kez iklim değişikliği konusu yer almıştı.

Metinde, "Kurul, iklim ve diğer çevre kaynaklı riskleri sınırlandırmak amacıyla, para politikasının ana hedeflerinde bir değişikliğe yol açmadan sürdürülebilir finans uygulamalarını uzun vadeli bir politika olarak destekleme kararı almıştır" ifadeleri kullanılmıştı.

İngiltere'den iklim değişikliğiyle mücadelede yoksul ülkelere yardım sözü

AB kurtarma programındaki fonların yüzde 30'u iklime

İklim değişikliği ülke ekonomilerini küçültecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)