BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaTCMB’den ‘Sermaye büyümenin temel itici gücü’ çalışması----

TCMB’den ‘Sermaye büyümenin temel itici gücü’ çalışması

TCMB’den ‘Sermaye büyümenin temel itici gücü’ çalışması
10 Mart 2021 - 14:32 www.finansgundem.com

TCMB Çalışma Tebliği sonuçları, potansiyel büyümenin temel itici gücünün giderek artan bir şekilde sermaye birikimi olduğunu gösteriyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) ekonomistleri tarafından hazırlanan bir Çalışma Tebliği, potansiyel büyümenin temel itici gücünün giderek artan bir şekilde sermaye birikimi olduğunu gösteriyor.

Orhun Sevinç, Ufuk Demiroğlu, Emre Çakır, E. Meltem Baştan tarafından ingilizce olarak kaleme alınan "Türkiye’de Potansiyel Büyüme: Kaynaklar ve Eğilimler" başlıklı çalışma TCMB'nin internet sitesinde yayımlandı.

Çalışmada, bir üretim fonksiyonu yaklaşımı kullanarak Türkiye'deki potansiyel büyüme tahmin ediliyor. Çalışma sonuçları, potansiyel büyümenin temel itici gücünün giderek artan bir şekilde sermaye birikimi olduğunu gösteriyor. Pozitif verimlilik büyümesindeki düşüş eğilimi, potansiyel büyüme için temel iyileştirme alanı olarak öne çıkıyor.

TCMB piyasayı 58 milyar lira fonladı

TCMB'nin Genel Kurul tarihi belli oldu

TCMB’den kredi analizi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)