BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTCMB’den beklenti yükseldi----

TCMB’den beklenti yükseldi

TCMB’den beklenti yükseldi
15 Ekim 2021 - 10:16 www.finansgundem.com

Bank of America, TCMB'de yaşanan görevden almalar sonrasında 2021 faiz artırım beklentisini yukarı yönlü güncelleyerek 200 baz puana çıkardı.

Bank of America, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nda yaşanan görevden almalar sonrasında yıl sonuna kadar 150 baz puan faiz indirimi yapılacağına yönelik beklentisini yukarı yönlü revize ederek 200 baz puana çıkardı.

Gelecek hafta yapılacak toplantı sonrasında TCMB’den 50 baz puanlık bir faiz indirimi beklediklerini belirten BofA ekonomistleri, Türk Lirası’ndaki değer kaybı ve Ağustos’ta çekirdek enflasyonun yüzde 17’ye çıkmasının daha büyük bir Faiz indiriminin önüne geçeceğini söyledi.

Türkiye için 2021 enflasyon tahminlerini yakın zamanda yüzde 17,8’e çıkardıklarını belirten ekonomistler, TCMB’nin yakın zamanda faiz indirim politikasından vazgeçeceğini düşünmediklerini söyledi.

TL’de değer kaybı sürecek mi?

Piyasada enflasyon beklentisi yüzde 17.63'e yükseldi

'TL’deki değer kaybı faiz indirimi ile ilişkili değil'

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EDEEEE15 Ekim 2021 11:33

    TCMB YÖNETİM SIFIR OLMUYOR OLMUYOR BU İNSANLAR TÜRK LİRASINA COK KÖTÜ DAVRANIYORLAR YAZILACAK ÇOK SEY VAR AMA GEÇ

  • WERS15 Ekim 2021 10:40

    bu ülkede bu durumda inadına faizlerle oynamak ülkeye zarar getirir dinamitlerimiz bozuldu mağlesef yerine getirmek içinde seçim şart mevcut sistem ile bunun olabileceğini düşünmüyorum benim fikrim bu