BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTCMB'den bankalara yeni döviz talimatı----

TCMB'den bankalara yeni döviz talimatı

TCMB'den bankalara yeni döviz talimatı
28 Aralık 2022 - 17:17 www.finansgundem.com

Son günlerde döviz kurlarında yaşanan yukarı yönlü hareketin ardından TCMB bankaları uyardı. Merkez bankalardan, gelecek hafta başına kadar büyük hacimli döviz alım taleplerini karşılamamalarını istedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan (TCMB) döviz kurlarında artışı frenlemek için yeni bir adım geldi.

Bloomberg’den Kerim Karakaya’nın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, TCMB, şirketlerin artan döviz talepleri konusunda bankaları uyardı ve pazartesi gününe kadar bazı şirketlerden gelecek büyük hacimli döviz alım taleplerini karşılamamalarını istedi.

İsimlerini açıklamak istemeyen yetkililer, firmaların yıl sonu döviz biriktirme çabaları oluşan baskıyı düzenleyici kurumların hafifletmeye çalıştığını söyledi.

TCMB konuyla ilgili yorum yapmadı.

Yüzde 29 değer kaybetti

TL, alınan olağanüstü önlemlere rağmen bu yıl dolar karşısında yüzde 29 değer kaybetti ve gelişen ülke para birimleri arasında Arjantin pesosunun ardondan en çok değer kaybeden para birimi oldu.

Yaklaşık 3 aydır 18,60’ın civarında yatay seyreden dolar/TL’de son birkaç gündür dalgalanma olmuş ve dün 18,80 seviyesi görülmüştü.

Bankalar BDDK'ya kar dağıtımı yapmak istediklerini iletti

 

TCMB'den bankalara KKM talimatı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • abdulbaki03 Ocak 2023 09:17

    TL alınan önlemlere rağmen yüzde 29 değer kaybetmiş, en çok değer kaybeden paralardan biriymiş. Reel hesap yapmayı bilen birisi bunu şöyle yazardı, TL reel olarak dolar karşısında en fazla değer kazanan para birimi oldu, enflasyonun yüzde 80 olduğu yerde TL'nin sadece yüzde 29 değer kaybı, TL dolara karşı aşırı değerlendiğini ortaya koymaktadır. Bunun yansıması dış ticaret açığındaki hızlı artışta görülmektedir. Böyle giderse dış ticaret açığının her ay yeni rekorlar kırması beklenmektedir.