BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTCMB'den bankacılara 'eleştirilen politikalarda kararlılık' mesajı----

TCMB'den bankacılara 'eleştirilen politikalarda kararlılık' mesajı

TCMB'den bankacılara 'eleştirilen politikalarda kararlılık' mesajı
08 Kasım 2022 - 16:04 www.finansgundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bazı banka CEO'ları ile ayrı ayrı görüşerek eleştiri alan politikalarda kararlı olduğu mesajını vermeye devam ettiği belirtildi.

Merkez Bankası (TCMB) bazı banka genel müdürleri ile ayrı ayrı yürüttüğü görüşmelerde, son dönemde sektörden eleştiri alan politikalara kararlı şekilde devam edeceği mesajını vermeye devam ediyor.

Reuters'a bilgi veren iki bankacılık kaynağı, aralarında İş Bankası'nın da yer aldığı bazı bankaların üst yönetiminin, ayrı ayrı TCMB ile görüştüğünü ve görüşmelerin bugün de devam ettiğini söylediler.

Toplantılara bankalardan genel müdür ve genel müdür yarcımdıları düzeyinde katılım gerçekleşiyor.

Bir bankacılık kaynağı görüşmelerde son dönemde tartışma konusu olan regülasyonlarla ilgili karşılıklı görüşlerinin paylaşıldığı bilgisini verirken, bir diğer kaynak da bu politikalara ilişkin, "TCMB kararlı şekilde devam edeceği mesajını veriyor" dedi.

İkinci kaynak ayrıca, TCMB'nin "kaynakların sürdürülebilir ekonomik faaliyetin ihtiyaç duyduğu alanlara yönelmesi yönünde oluşan politikalara devam edilecek" ve "yatırım, istihdam, katma değerli üretim ve ihracatı artırıcı selektif kredi anlayışı kuvvetlendirilerek devam edecek" mesajını da toplantılarda verdiğini söyledi.

İş Bankası GM Aran: Bankalarda gelecek yılın karları bu yıl gibi olmayacak

 

Nebati: KOBİ kredileri, tarihsel ortalamasının 3 katından daha fazla büyüdü

 

Merkez Bankası Başkanı'ndan kredi açıklaması

 

TCMB'den bankalara uyarı mektubu

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mete çubuk09 Kasım 2022 00:45

    Kamu ve özel bankalar, TCMB'den %12 ile aldığı parayı vatandaşa ve işletmelere % 25-27 aralığında satıyor. Tabi ki bankalar yıllık % 400 lere varan kar artışı var. Bunu vatandaş bilmiyor mu sanıyorsunuz. Hangi kararlılıktan bahsediyorsunuz?