BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTCMB'den 100 baz puanlık faiz artışı olur----

TCMB'den 100 baz puanlık faiz artışı olur

TCMB'den 100 baz puanlık faiz artışı olur
12 Aralık 2017 - 21:21 www.finansgundem.com

Unicredit Bank AG FX Stratejisti Vasileios Gkionakis TCMB beklentisini anlattı

Bloomberg HT'ye konuk olan Unicredit Bank AG FX Stratejisti Vasileios Gkionakis Merkez Bankası'ndan bu hafta 100 baz puanlık faiz artışı bekliyor. 

Türkiye'nin hala kırılganlıkları olduğunu belirten Gkionakis "Türkiye'de ciddi oranda cari açık var, petrol fiyatları artıyor bu da cari açık üzerinde olumsuz etki yaratacak" dedi. 

Merkez Bankası'ndan bu hafta GLP faizinde en azından 100 baz puanlık faiz artışı beklediğini ancak en az 150 bp artışın gerektiğini kaydeden uzman "TCMB'nin kredibilitesiyle ilgili şüphelerimiz de var. Enflasyon hızlı artıyor. Eğer TCMB yüksek enflasyona hızlı müdahale eder ve ciddi şekilde Faiz artırırsa Türk varlıkları stabil hale gelir, bunu yapamazsa görünüm değişir" diye konuştu. 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MB ile reis arasında çatışma yok13 Aralık 2017 01:56

    MB ile reis arasında çatışma yok. Reis tribünlere oynuyor. O faiz düşsün diyerek kahraman oluyor.MB ise tersini yaparak tüm yanlışları üstleniyor. Bildiğin gizli anlaşma.Yoksa bu ülkede reisin hayır dediğini yapabilecek bi adam yok bunu herkes biliyor.

  • Reis 12 Aralık 2017 22:57

    Reis faiz düşsün derken arttırmak kuru 2.50 ye mi getirecek ne faizi artması düşsün bile

  • BENGIN12 Aralık 2017 21:52

    SARAY İLE MB ARASINDA FAİZ KAVGASI DEVAM EDİYOR.REİS YÜKSEK FAİZE SAVAŞ AÇMIŞ. MB NASIL OLUCAKTA FAİZ YÜKSELTECEK. BU FİLMİN SON SAHNESİ PERŞEMBE GÜNÜ ÇEKİLECEK. YÜREK YEMİŞ PARA KURULU ÜYELERİ VARSA MB YÜKSELTSİN FAİZİ DE GÖRELİM.